Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on 2022.

Vuosi 2022 ..

Kaikesta Ukrainan sotaan liittyneestä uutisoinnista huolimatta vuosi 2022 on ollut tosi hieno. Monta hienoa juttua  on mahtunut vuoteen, sen huomasin selatessani kalenteriani. Tänä vuonna heinäkuun aikana sai kulkea ilmaiseksi kylillä, se oli tosi mukavaa. Vuosi 2022, kaikkein paras sodasta huolimatta! Kauden 2022-2023 tavoitteena on saada kaksi verenluovutuskertaa Mestiksen hengenpelastajaliigaan.  Yksi on jo syksyllä mennyt, alkuvuodesta 2023 menee toinen.  Mahdollisuudesta tähän juttuun olen kiitollinen Tuton kannattajille,  etenkin Kantosolan Timppa on ollut iso apu tässä jutussa . Iso kiitos tästä hienosta jutusta!

Vuosi 2022 muutama päivä vielä jäljellä...

No näinhän se taas on... Vuosi on mennyt ihan älyttömän äkkiä, en kyllä muista, koska vuosi olisi mennyt  näin nopeasti.  Tänään mä olin iloinen  siitä,  että mä pääsin pitämään lepotaukoa. Keväällä on taas aikamoinen vauhti päällä, kun opiston kurssit pyörähtivät käyntiin. Mutta  nyt mietin, millainen hyvä mieli on. Tänään mä olen.  .

Kaikki mieluisaa tänäkin jouluna!

No juuri näin, joka vuosi on ollut mieluisia lahjoja. Erityisen mieluisia olivat Billebeinon college ja vuosittain tuleva luonnonystävän vuosikirja.  Collegea olen jo käyttänyt, se tuntui hyvältä päällä ja mä vaan olen siitä onnellinen.  Onneksi on aina ollut hyviä joululahjoja,  niitä ei ole tarvinnut vaihtaa yhtenäkään vuonna. Joulu on taas ensi vuonna, toivon vaan sitä, että vuosi ei menisi niin nopeasti. 

Jouluvikkko alkoi!

No just näin! Mehtavinta on aloittaa se hyvällä mielellä,  kun Fay saa mielen niin hyväksi.  Fayn kissakavereilla on myös osuutta asiaan. Illalla lenkille lähteminen tökkii,  mutta aina sieltä on hyvällä mielellä tullut  Se on tosi hienoa!

Miksi pitää olla Aspergerin oireyhtymä ja hahmotushäiriö?

Sitä olen ihmetellyt aika pitkään, koska molemmat ovat asioita,  joita en olisi halunnut. No se hahmotushäiriö aiheutuu Aspergerin oireyhtymästä,  ei kai siinä mitään sen ihmeempää.  Aina välillä voin joutua silmätikuksi käytökseni takia, kun ihmiset eivät tiedä tästä mitään.  Kaikki eivät ota minua silmätikuksi,, mutta jotkut ovat mestareita siinä. Mutta yritän nyt mennä näin.

Kun ajatttelee muita...

Siitä tulee niin hyvä mieli. Tänään mietin sitä vähävaraisen perheen poikaa, joka saa minulta Hot Wheels-pikkuauton. Kyllä mä olen sitä mieltä,  että voi ilahduttaa jollain pienellä jutulla. Ei sen tarvi olla niin suurta, kun se jo ilahduttaa. Näillä mennään!

Hieno viikko

No sitähän tämä viikko on totta totisesti ollut. Mieli on noussut aina vaan korkeammalle mitä pidemmälle viikko on edennyt. Monesta ihanasta pikkuasiasta tulee yksi valtavan iso asia, joka saa aikaan hyvän mielen. Tänään mä vaan olin onnellinen.  Kaikki oli niin hyvin kuin vain voi olla, nyt mennään!

Vuosi 2022 loppusuoralla

En edes muista, olisiko yhteenkään vuoteen tullut niin paljon hienoja asioita kuin vuoteen 2022. On ollut Tepsin 100-vuotisjuhlavuosi ja paljon muutakin mukavaa. Erityisen mukavaa on ollut tämä, kun on saanut juhlia muiden TPS-kannattajien kanssa 100-vuotiasta Tepsiä.  Ei ole LP Viestin kannattajiltakaan  jäänyt huomaamatta mum TPS-kannattajuus  Melkein jokaisena Viestin pelipäivänä on ollut myös Tepsin pelipäivä. Ja näin se on varmaan myös keväällä!

Hyvää itsenäisyyspäivää!

No sitähän tässä myt toivotellaan. Ja juhlistetaan iloista päivää. Heikkoa pakkasta on tiedossa, mukavaa on se pienikin pakkanen. Ollaan monta kertaa sanottu, että talvella kuuluu olla pakkasta.  Ja mä olen onnellinen  kun saan nauttia pakkasastetta!

Tänään...

Viimeinen päivä ennen konserttia... Niin sitä vaan mennään ja nautitaan, ollaan iloisia. Ihan rynsmanneina ei olla konserttiin menossa, vaan paljon on harjoiteltu. Ollaan luottavaisin mielin ja saadaan nauttia hyvästä mielestä  Tulkoon syys ja talvi, ne kyllä kestetään, vaikka iäisyys on kesään.  Me joen lauluihin omat laulut liitetään eikä talvikaan saa virtaa jäätymään.

Mukavaa ja hienoa!

Oli se hieno juttu, kun näin ystävän, jota olin reilu kuukausi sitten auttanut. Oli mukava nähdä hänet ilman kyynärsauvoja, kolmatta päivää oli  jo ilman. Toivoisin, että hän tulisi konserttiin, jossa olen mukana. Hienosti hän tsemppasi minua ennen harjoitustani, se tuntui hienolta!

Mä olen...

Iloinen ja onnellinen, kun kaikki on mennyt  hyvin. Tänään olin hyvällä mielellä, kun nyt on kaikki kohdallaan. Viikonloppuna oli lentopalloa  ja hallimestari Rannikon viimeinen työpäivä, mukava juttu myös meille kannattajille. Mulla on mahtunut monenlaista viikkoon, kyllä on mukavaa!

Onnellinen ja iloinen

Tänään olen onnellinen, kun kaikki on kohdallaan. LP Viestin voitot naisten ykkössarjassa ja mestaruusliigassa, päällimmäisimpänä mestaruusliigan voitto, siinä tuli revanssi huonosti menneestä Pohjoisen reissusta. Tänään mä olen onnellinen,  kun on kaikki hyvin.  Mä vaan olin iloinen,  kaikki on kohdallaan!

Voi vitsi, millainen kissalauma!

Kyllä musta on ihana käydä antamassa kissoille iltaruokaa! Tämä kissalauma saa minut unohtamaan, että on Tepsin pelipäivä! Oli nimittäin käynyt niin, että Tepsin maali oli tullut sinä aikana, kun minulla oli kissojen ruokkiminen käynnissä. Ei se yhtään haitannut, tärkeintä  oli, että kissat ovat tyytyväisiä.  Kissojen kanssa on mukava olla!

Mä elän!

Hyvää elämää autismin kirjon häiriöstä huolimatta.  Eihän sitä nyt kaikkia asioita tarvitse itsestään muuttaa, mutta jotakin aina voi. Erityinen muutoksen kohde olisi reagoiminen,  kun se on aina menossa yli. Eihän sitä reagoimista voi kieltää, mutta sen ei tarvitsisi olla niin voimakasta. Mitä voimakkaampaa  reagointi on, sen herkemmin se menee yli. Mutta nyt mennään, eteenpäin!

Sadan vuoden legenda

Kuinka hienoa onkaan ollut olla osa sadan vuoden legendaa! Monta kertaa olen miettinyt  sitä, kuinka paljon TPS on antanut. Edelleen TPS on minulle joukkue, se on yksi laji, jääkiekko. Meitä TPS-kannattajia on ympäri Suomea,  kaikkein kauimpana olevat asuvat Kuusamon Rukalla ja Muoniossa.  TPS on ollut aina joukkueeni. On hienoa olla Tepsin kannattaja!

Kelloja siirretty

No näinhän on tehty,  ihan just äsken sain alakerran seinäkellon ja oman rannekelloni siirrettyä. Aamulla täytyy siirtää äidin puhelin ja hänen herätyskellonsa, niitä ei ihan keskellä yötä voi mennä siirtämään. Puhelimeni siirtyy automaattisesti,  joten sen kanssa ei ole  ongelmia.  Hyvä näin!

Viikonloppu

Saatiin iloinen koiraystävä taas kylään, kun ystävämme kääpiösnautseri tuli. Koko ajan hänellä heiluu häntä, aivan kuten  meidän toisellakin koiraystävällä. Tälle koiralle kaikkein mieluisin nukkumapaikka on lattia. Mukavaa, kun meillä on koira!

Aamulla

Ajattelen mun ystäviäni, se tuntuu ihan parhaalta.  Saan aamun hyvin liikkeelle ja saan nauttia. Viime viikolla olin omistanut lauluni Jannelle,  jota olin auttanut, vieläkään sitä ei ole unohtanut. Tänään mä käyn torilla ja harjoittelen laulua iltaa varten, illalla sitten tunnille ja nauttimaan laulusta!

Kuinka hieno päivä!

No, kyllähän se oli, mä sain uudet kengät tänään. Tänään tuli myös käytyä katsomassa Vetuuritallin taidenäyttely. Oli se todella hieno, en ole koskaan nähnyt mitään niin hienoa! Olen kyllä ajatellut, miten hienoa kaikki voikaan nyt taas olla, nyt on kaikki hyvin!

Tiistai

Amon Amarth soi mun levysoittimella, oon hyvällä mielellä. Tänään mieleeni on palannut se viikon takainen tapahtuma, olin niin onnellinen siitä silloin ja olen onnellinen vielä nytkin. Kyllä mä olen onnellinen,  kun kaikki on hyvin!

Kunpa jaksaisi vielä tämän viikon....

Sitten olisi jo syysloma. Ja tuntuisi tosi kivalta päästä lomalle. Olen jo tehnyt päätöksen,  että viikon karaoke lauletaan myös syyslomalla,  en ole jättämässä sitä pois.  Loman aikana laulan myös auttamalleni miehelle,  kun olin tehnyt sen samalla viikolla yksinlaulun tunnilla,  nyt teen sen karaokessa.  Tälle viikolle oli mukavaa löytää kappale,, joka on tuntemaltani artistilta. 

Perjantai

Ja se tarkoittaa sitten sitä, että mulla on eläkepäivä, tarkoittaa myös sitä, että.mä nostan ruokarahaa.  Mutta mulla on kyllä hyvä fiilis ja.menen sillä eteenpäin. Viikonloppu on alkamassa ja hyvällä fiiliksellä mennään.

Hieno fiilis jäi tiistaista!

Kyllä vaan,, oli kyllä kerta ja toinenkin, kun kyyneleet tirahtivat silmiini. Jäätyäni pois omasta linjan 1 paikkuristani  huomasin  kyunärsauvoilla kulkeneen miehen,  kyllä sitä aika lailla heti tiesi, mitä pitää tehdä. Mennä oville ja pitää niitä  auki.  Ne arvostavat sanat tulevat juuri  siinä kohtaa, kun niitä osaisi kaikkein vähiten  odottaa. Juuri siinä kohtaa,  kun ei pidä itseään kovin arvokkaana. Istumme hetken Cafe Sulhossa,  juttelemme monista asioista, mitä meille tulee mieleen.  Koulukiusaaminen  tulee puheisiimne, kun minullakin on koulukiusaamistaustaa.  Kiitos  Janne kauniista sanoista!

Paljon on tapahtunut!

Ihan yhdessä yössä harmitus huonosti onnistuneesta sävelkulusta oli mennyt ohi, ei se edes ollut kovin paljon pielessä! Nyt alkuviikon aikana Tepsillä ei ole otteluita, vasta perjantaina on taas. Mutta kaikki se hyvä on tapahtunut juuri nyt!  Tänään on  myös ollut hyvä päivä!

Aikamoinen harmitus

Meillä oli tänään Olavi Virran ja Laila Kinnusen musiikin teemapäivä,  musiikkia, joka on ikäni puolesta minulle vähän vieraampaa. Olin itselleni kiukkuinen  siitä, kun en osannut yksinkertaista sävelkulkua! Se sävelkulku jäi harmittamaan todella paljon,  kyllä!

Yli kolmekymmentä tuntia, huh sentään!

Kyllä mun pitää nostaa hattua TPS-kannattajille,  kun viikonlopun aikana  ovat olleet yli kolmekymmentä tuntia tien päällä Palloseuraa kannustaen! Siinä sen näkee, miten iso merkitys kannattajilla on. Itsellä oli ensimmäisenä reissupäivänä lentopallon kauden avaus, mutta hengessä oltiin mukana!

Iloa ja hyvää mieltä

Iloa on, kun saa käydä koulua.  Tänään mulla on hyvä mieli, kun saan opiskella laulua ja kieliä , se on tosi mukavaa. Kieltä on mukavaa opiskella,  kun aivot saavat hommia. Ja nyt on saksan tehtävä sellainen, missä todella tarvitaan aivoja. Nyt pitää nauttia opiskelusta!

Ei kiitos!

Sille, että minua haukutaan. Minun äitini ei kyllä ikinä ole minua haukkunut, mutta joskus vaan tulee sellainen olo unohtaessani jotain. Ja kun on vielä sellainen, että hirvittävän herkästi loukkaantuu, sitä suuremmalla syyllä hyvääkin tarkoittavan sanonisen voi kokea loukkaavana.  Se on sitten todella vaikeaa antaa itselleen anteeksi. 

Hyvä fiilis

Parempaa ei voi olla,  valehtelisin jos väittäisin muuta. Miksi lähdin niin yllättäen, sitä en olisi halukas tekemään. En olisi halunnut lähteä ilman lähtötervehdystä, mutta ei ollut muuta vaihtoehtoa, kun alkoi murjottaa. Minulle on ollut tosi tärkeää se, että äitini tietää, koska olen lähdössä. Nyt vaan oli liian iso murjotus.

Upea päivä

Niin hyvä päivä on ollut tänään, nyt oli äidin vuoro mennä kaupungille. Mä annoin vuoron ihan mielelläni,  mä kävin kyllä hakemassa juotavat. Niin hyvä ja onnellinen  päivä!

On vaan niin hyvä fiilis

On se niin hyvä, kun kaikki on kohdallaan.  Tänään on oltu hyvällä mielellä, vaikka sotakin on vielä päällä   Lähtökohtaisesti olen sitä mieltä,  että mun elämä on ihan hyvää. Tänään on taas ksikki kohdallaan! Hyvä mieli,  tänään on niin hyvä mieli!

Kyllä tää on hienoa!

Serkkuni 42-vuotissyntymäpäivä tänään, on niin mahtavaa! Olen jo ehtinyt sosiaalisen median kautta onnittelemaan, kyllä mulla on vaan niin upeaa juttua ehtinyt tapahtua, eipä tässä voi muuta sanoa. On niin helppoo olla onnellinen! Ja on niin helppoo olla nyt ja tässä!

Upea heinäkuu!

Kyllähän siihen on mahtunut vaikka mitä! Kalenteria kun olen katsonut,  niin näitä ilmaisia linja-automatkoja on tullut tehtyä vaikka kuinka paljon, kaksi matkaa tuli tehtyä saman viikon aikana. Pokemon-kilometrejä on tullut useampi sata myös heinäkuun aikana,  kokonaiskilometrit ovat menneet tuhannen kilometrin paremmalle puolelle. Hieno heinäkuu!

Kaunaa autismin kirjoa kohtaan

Kyllä täytyy myöntää, että minulla on paljon kaunaa autismin kirjoa kohtaan. Siinä kaunassa  on mukana kaikki se, mitä autismin kirjolla oleminen on minulle tehnyt. Koulukiusaaminen,  hahmottamisen häiriö, ihan kaikki. Jos minä jotain asiaa vihaan, niin autismin kirjolla olemista  vihaan kaikkein eniten.  Sen takia olen eläkkeellä,  sekin ottaa päähän aika lailla  Haluaisin antaa pois autismin kirjon, muita en halua. 

Elossa 24h

Sitä on tullut jonkun verran seurattua, etenkin  Samin ja Tarun tarinaa. Tuntui niin hienolta huomata, että toinen on halunnut luovuttaa munuaisen. Mikä parasta,  Sami välttyi dialyysihoidolta. Tänäänkin on ollut hieno homma sitä katsoa, molemmat vaikuttivat väsymeiltä, mutta onnellisilta!

Tanssiva kissa

On tämä niin ihanaa, kun kuuntelee Ylen aamusoittoa. Tanssiva kissa on ollut aamusoiton päätöskappale, se on ihanaa. Kappaleen lopussa koira haukkuu, kissa sähisee. Kyllä se on yleensä kissa, joka on kiltti!

Autismin kirjolla

Olen autismin kirjolla myös, olen kokenut itsekin sen  miltä tuntuu, kun saa ikäviä kommentteja asiasta, jolle ei voi mitään. Minuakin on epäilty kurittomaksi, kyllä se on tuntunut pahalta. Luin juuri, miten Kuopion Prismassa joku oli kommentoinut ikävään sävyyn, minullekin on käynyt näin. Minulla on autismin kirjon häiriö (aiemmin Aspergerin oireyhtymä), mutta ei se ole juurikaan minua haitannut. Toki se rajoittaa, mutta ei se ole haitannut.  Jos esimerkiksi S-marketin henkilökunta haluaa minun väistyvän, he sanovat kohteliaasti,  voisinko väistää. Ja välillä  väistän ihan omatoimisesti. Ikäviä kommentteja  on tullut  myös minulle, kyllä se aika kurjaa on.

Parasta just nyt

Luulin  että tuntisin läpikotaisin koko Salon urheilupuiston, mutta ei se ihan niin tainnut mennä!  Olin menossa katsomaan petankkia enkä ollut ihan varma, missä kenttä on. Parasta just nyt on se, että pääsee seuraamaan erilaista urheilua, sellaista, mitä ei välttämättä tule päivittäin seurattua. Niin upea fiilis on  nyt   kaikki on niin hyvin just nyt!

Heinäkuu alkoi

On se niin mukavaa,  kun on hyvä kesämieli. Olen kyllä joskus kuullut,  että  kesä loppuisi juhannukseen, mutta ei se taida ihan niin olla. Heinäkuussa on vielä kesää jäljellä. Päivät kyllä lyhenevät, mutta ei niin paljon, että sen vielä heinäkuussa huomaisi. Mutta nyt fiilistellään kunnolla kesää!

Aikamoinen fiilis

Olin toivonut, että Colorado voittaisi Stanley Cupin, niinhän siinä sitten kävi. Just niin kuin olin toivonut, tuntuu ihan huikean hyvältä. Oli sitä varmaan moni muukin toivonut,  mutta hienolta se tuntui. Kun on hieno juhannus takana, se saa aikaan hyvän mielen.  Niin mahtavaa tää on!

Portion Boys

Portion Boys on Salossa tänään! Ja taatusti tulee yhtä hyvä keikka kuin ensimmäisellä kerralla. Mulla on hyvä fiilis siitä, miten mun päivä lähtee liikkeelle, kun tietää jo etukäteen,  mitä illalla on tulossa. Mutta ei anneta sen mennä päähän, hyvä mieli on tulossa!

Ajatukset Aspergerin oireyhtymästä

Se ei todellakaan ollut mikään hauska asia. Kuulla, että minulla on Asperger.  Kun se on niin näkyvä, siksi  en oikein olisi sitä halunnut Kyllä sitä pystyy kaikista Aspergerin aiheuttamista häiriöistä huolimatta elämään täyttä elämää. Joskus Asperger ärsyttää ja ottaa päähän,  ajattelen, miksi juuri minulla täytyy olla tällainen  tyhmä autismin kirjon juttu. Kun en haluaisi  olla autismin kirjolla,  haluaisi olla töissä, en eläkkeellä!

Selitys sunnuntaista

Äitini luuli, että kiroilin hänen särkyjään, mutta asia ei mennyt ihan niin. Minulla itsellänikin oli sormet kipeät, kun kipu niihin oli säteillyt olkapäästä. Olen usein ihmetellyt,  voiko puhelimen käyttämisestä tull paikat kipeiksi. Kyllä voi.

Aina, kun kesä on

Silloin on myös hyvä mieli. Etenkin juhannuksena on aina hyvä mieli. Silloin on se keskiyön aurinko, josta niin monet puhuvat.  Kesäkuuta on ihana viettää,  kun saa ihan kunnolla nauttia. Kyllä se kesä sieltä tulee!

Miten minä voisin olla maanvaiva?

Kun olin viimeksi vappuna ollut Hookissa ja nyt lauantaina taas oltiin. Kyllä.mä uskoisin, että ei Hookin henkilökunta pidä minua maanvaivana, vaikka useamminkin kävisi. Kyllä mä nyt sen ymmärrän,  että ei kannata käydä liian usein, silloin on melko varnaa, että sen maanvaivan maineen saa. Siihen on aika iso todennäköisyys!

Lastenlaulusuosikkini

Kyllä se tuo Piippolan vaarin talo on. On ollut ihan omasta lapsuudestani asti. Siihen on mahdollista lisätä omia eläimiä, netistä katsoin, millainen kissa on, siellä oli miau miau,  sen voi laulaa myös mau mau tai nau nau. Kyllä noita vanhoja lastenlauluja kantaa mukana,  ihania muistoja omasta lapsuudestani.

Onko minun pakko?

Huutaa ja metelöidä, kun voisin puhua kauniisti? Pitäisi pystyä parempaan käytökseen kuin mitä se on viime päivinä ollut.  Olen yrittänyt kuunnella joka ainoan neuvon, ei äiti sillä mitään pahaa tarkoita. On pakko myöntää,  että aina niitä ei tule kuunneltua, vaan välillä mennään melkoisen uhkarohkeasti eteenpäin. 

Kyllä täällä jaksetaan!

Pitää hyvää fiilistä päällä maailmanmestaruuden kunniaksi! Yöllä kyselen unenpöpperössä,  onko Suomi maailmanmestari. Äiti sanoo, että kyllä on, täytyy kyllä kunnioittaa häntä, kun jaksaa katsoa jatkoerään asti venyvän ottelun. Nyt vaan fiilis päälle, on juhlan aika! Täällä Salossakin on juhlittu jääkiekon maailmanmestaruutta, hienoa!

Niin hienoa se on...

On se hienoa, kun Suomi voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden. Oli niin huikea fiilis ettei mitään tolkkua,  mestaruutta on juhlittu ihan joka puolella Suomea.  Mullakin menee muutama päivä qika iloisissa fiiliksissä.

Jännittävä jääkiekkopäivä

No sitähän se on, kun Suomessa pelatut jääkiekon MM-kisat huipentuvat mitalipeleihin. Jääkiekossa on tullut iloa enemmän kuin lääkäri määrää, on ollut olympiakulta ja Tepsin hieno kausi.  Tänään pidetään liigajoukkueen pelipaitaa matkassa mukana, nyt vaan on niin mahtavaa!

Nuotiokaraoke

En kyllä ihan heti muista, koska nuotiokaraoken laulaminen olisi tuntunut näin hyvältä kuin se nyt tuntui. Karaokelaulajat valtasivat luontotalon pihan, muistin, että 11 kuukautta sitten oltiin tepsiläisten kanssa viettämässä päivää. Kyllä siitä nautittiin silloinkin. Mä vaan olen niin onnellinen!

Hyvä juttu!

Nyt saatiin reiät ja lohkeamat korjattua ja se on tosi hyvä juttu. Toinen hyvä juttu on myös se, että Suomi voitti oman lohkonsa jääkiekon MM-kisoissa. Tänään on hyvä päivä aloittaa fiilistely nauttia!

Ohi on!

Ollessamme peruskoulun päättymisen kynnyksellä olimme laittaneet julisteen, jossa laskimme päiviä peruskoulun päättymiseen. Muistan, että peruskoulun loppuminen Oli haikeaa, kun kaverit hajaantuivat ympäriinsä.  Nyt vuoden 2006 vuosikerta on samassa tilanteessa kuin minä olin 30 vuotta sitten. Ikäluokka on hyvä nyt@

Kesä lähestyy!

Kyllä se on ollut huomattavissa etenkin nyt, kun koululaisilla on viimeiset kouluviikot meneillään. Omasta kokemukset muistaa, että ohjelma on ihan erilainen kuin normaaleina koulupäivinä.  Läksyjä on huomattavasti vähemmän kuin tavallisina koulupäivinä. Hyvää kesälomaa kaikille koululaisille!

On hienoa olla Tepsin kannattaja!

Kyllä se on, kun on ollut aika pitkään. Ensimmäisen jäsenkortin sain vuonna 1994, sillä hetkellä oli se, että uudet jäsenkortit tulivat kausien alussa. Nykyisin  uudet jäsenkortit tulevat vuosittain. Tänä vuonna jäsenkortti oli aivan erityinen, kun Palloseuran juhlavuosi näkyi siinäkin. On hienoa olla osa TPS-yhteisöä, vaikka ei asu Turussa. Tämä yhteisö on niin hieno. Kun meitä on vähän joka puolella Suomea, se tuntuu hienolta.  

Pihatalkoot

Kyllä se meidän pihan haravointi sujui reippaasti, kun oli useampi ihminen sitä tekemässä. Saatiin nopeasti lehdet ja risut pois nurmikon päältä, niitä oli tosi paljon. Hieno fiilis jäi kyllä ja suuri ilo!

Minä ja Rontti-kissa

Rontti-kissasta sai heti hyvän kaverin. Oli puodissa kanssamme, minä kannoin kissan pois puodista, mutta hänpä palasi takaisin puotiin. Linja-auton ovella kissa kurkkii, ajattelin,  että taitaa tulla kanssamme Saloon. Mutta miten tilalla olisi suhtauduttu, jos Rontti olisi tullut kanssamme? Ei kovin hyvin!

Upea retkipäivä

Todellakin! Vaikka linja-auto olikin retken aikana ojassa,  se ei haitannut ollenkaan. Saimme toisen linja-auton tilalle, retkemme jatkui normaalisti. Uusi kissakaveri tuli myös,  Salmensuun tilan poikakissa Rontti oli heti ystävä kanssamme.  Linja-auton ovellakin Rontti kävi kurkistamassa, kävi varmaan koko linja-autollisen läpi.  Mustavalkoinen kissa oli myös rappusilla.  Herefordnakkeja tuli tuliaiseksi!

Vappu 2022

Kyllä tänä vappuna on ollut ihan huikea fiilis. Erityisen hyväksi mun vappufiiliksen teki se, että pääsin ekan kerran siipiravintola Hookiin, nyt sitten  päätin pyytää TPS-kannattajat kesällä tähän ravintolaan.  Tänään olen hyvällä mielellä  ja kaikki on hyvin.

Kiitos Tepsi!

Hieno kausi takana  ja olen siitä tosi kiitollinen. Toinen kausi peräkkäin,  kun ollaan finaalissa,  huonolle ei hävitty tälläkään kertaa. Olen tosi ylpeä joukkueesta  tuomarit tainneet olla jonkun verran puolueellisia. Hienosti on pelattu.

Ķiitos Tepsi ja kannattajat!

Aion nauttia ja olla kiitollinen tästä kaudesta. Monta kertaa kauden aikana on saanut iloita voitoista ja olla mukana tappioissa. Tepsin kannattajille tahtoisin antaa ison kiitoksen, etenkin Pohjoisen TPS-kannattajille, kauden aikana tuli  vuosi täyteen heidän ryhmässään.  Olen saanut monta hienoa juttua kauden mittaan, olen saanut olla hengessä mukana.  Se on ollut hienoa,  kiitos kaikille Tepsin kannattajille!

On hienoa

Olla Tepsin kannattaja, käy finaalisarjassa kuinka tahansa. Minulla on mukavaa, kun kavereissa on monen joukkueen kannattajia.  Ilves, Tappara,  HIFK, monta muutakin joukkuetta, joita ystävät ja tutut kannattavat, hienoa!

Murrosikä 46-vuotiaana?

Äiti ihmettelee kummallisia tapoja, joita minulle on alkanut tulla, on alkanut epäillä, että minulla olisi jonkin sortin murrosikä. Minä kyllä ihmettelen murrosiän epäilemistä, voi olla, että se johtuu ihan siitä,  kun me ollaan niin paljon yhdessä. Mutta maltillisesti pitäisi yrittää  käyttäytyä, ei siinä muu auta.

Kuulumisia Pokemonien maailmasta

Persianille odotetaan neljättä sydäntä, voi hyvin olla, että  tulee loppukevään tai  alkukesän aikana.  Persian on tällä hetkellä ultra buddy, mutta uskon siihen, että mulla on Best buddy vielä mahdollista.  Tänään on hyvä ilma, tosin viileänmpää, mutta poutaa kuitenkin!

Pohjoisen tepsiläisille!

Iso käsi teille! Jaksoitte tulla Turkuun, vaikka teillä kyllä matkaa piisasi ihan kiitettävät kilometrit. Itsekin olin kukonlaulun aikaan ylhäällä ja muistin, että myös Pohjoisen porukka on tulossa. Vaikka tulikin tappio, nyt mennään eteenpäin eikä jäädä märehtimään tappiota, vaikka se harmittaa. 

Mä olen...

Iloinen siitä, kun  voimakkaana puhjennut ihottuma on nyt paranemaan päin.  Hyvin on paraneminen lähtenyt liikkeelle, hyvällä fiiliksellä on menty. Kyllä mä vielä luotan, että ihottumaa ei enää ole!

Tänään mä muistan...

Kuukausi sitten alkoi Ukrainan sota. Minulla oli sodan alkaessa talviloma loppusuoralla,  melkein  viimeisiä päiviä mentiin. Tärskyn soittolistan täydennys oli tuona päivänä,  minulta meni toinen peräkkäinen Sonata Arctican kappale listalle.  Saa nähdä nyt, kun on taas soittolistan täydennys,  meneekin taas uusi kappale!

On se...

Hienoa, kun saa kannustaa  lajeja, joista pitää  Toiseen lajiin löytyi joukkue omasta kaupungista, toinen laji on Turussa. LP Viesti  ja TPS,  molempia on mukava kannustaa. En ole koskaan aikaisemmin tuominnut TPS-kannattajien toimintaa, nyt olen sitten joutunut senkin tekemään. En tietenkään tuomitse hyvää kannustusta, kun sitäkin Rauman reissuĺa oli,  mutta tyhmää ja vastuutonta toimintaa en hyväksy ollenkaan. Innolla odotan kakkoslajiini playoffin alkua, tää on mukavaa!

Mun Cannonball, tuomio myös

Kaksi hienoa vierasvoittoa Tepsille,  kyllä kulki taas hienosti peli. Tuomitsen paukkupommien heittelyn, mikä tapahtui Raumalla, en tietenkään tuomitse hyvää kannustusta, mitä siellä myös oli.  Minusta paukkupommit eivät kuulu jäähalliin, varsinkaan sisätiloihin. On todella vastuutonta ja tyhmää tuoda paukkupomneja, kun siinä olisi  voinut käydä todella huonosti.  Kuka ikinä onkaan tämän tehnyt, saa ainakin minulta  vahvan tuomion toiminnalleen.

Huikea viikonloppu!

No on kyllä ollut, se täytyy myöntää  Vaikka sotauutisointia on ollut paljon, on myös ollut ilonaiheita. Torstaina LP Viesti voitti, lauantaina Tepsi.  Niin hienoa on ollut huomata, kuinka hyvin fanit seisovat joukkueen takana. Välillä on ollut huonoakin fiilistä, mutta lauantaina se oli erityisen hyvä  Näillä mennään!

Siis nyt

On niin hienoa.  Vaikka on sotatilanne päällä, en oo huolissani, kun ei ole uhkaa Suomen päällä. Tänään valmistaudutaan karaoken ryhmäkurssiin, olen jo valinnut kappaleen sitä varten! Lauri Tähkä on valikoitunut ja kappaleistaan Palavaa vettä.  On niin ihanaa  harjoitella ja nauttia. 

Paljon...

Surua ja murhetta, kun tämä järjetön sota alkoi. Ei tarvittu kuin yksi mieltä vailla ollut Venäjän presidentti, niin järjettömyys alkoi. Sota on aina järjetön,  on syy sitten mikä tahansa. Putin on  niin vallanhimon sokaisema, että ei mitään tolkkua.

Talvilomaa!

On kyllä niin hienoa olla, kun heti lomaviikon aluksi saan oman puhelimen takaisin käyttöön. On kyllä niin hieno fiilis   kun Tepsi ottaa jo viidennen peräkkäisen voiton. Niin paljon on tapahtunut kaikenlaista mukavaa, ihan se on jo.mahtavaa!

Viikonlopun tapahtumat

Viikonlopun aluksi saatiin ilmalämpöpumppu asennettua meille, lauantaina voittomaalikilpailun kautta voitto Tepsille. Harmillinen sulaminen ihan ottelun lopussa, mutta voitto kuitenkin! Kyllä se lauanrai oli kuitenkin kaunis päivä!

Tepsi ja Juķurit

Muistoja herättävä ottelupari, kun kolme vuotta sitten olin katsomassa nimenomaan tämän ottelun. Faniristeilylle oltiin lähdössä, Pohjoisen TPS-kannattajat tuli nähtyä. Se oli huikea ottelu, ensimmäinen otteluni pitkään aikaan. Mutta on se edelleen hienoa muistaa, miten paljon sen ottelun aikana tuli kannustettua! Hienoa kun meitä on!

Helmikuu...

Nyt se sitten alkoi. Helmikuu! Mietin,  mitä kaikkea on tapahtunut, kun sitä tapahtumaa on ollut välillä  vähän liikaakin. Mutta aina on selvitty ihan jokaisesta jutusta ja niin se on nytkin. Sedän kuoleman jälkeen on tullut hurjasti tukea, se on ollut tosi arvokasta ja tärkeää. Niin se aika on mennyt, kyllä on mennyt tosi vauhdikkaasti. 

Kuinka hieno päivä!

Kun aurinko paistoi, oli niin hyvä päivä. Mutta suru on ollut läsnä jo viikon päivät saatuani viime viikon tiistaina tietää setäni kuolemasta.  Tänään se on ollut ihan erilainen kuin silloin,  kun juttu oli ihan tuore. Mutta nyt olen onnellinen ja voi olla, että kaikki on hyvin!

Jos olisit nyt täällä

Olisit varmaan iloinen siitä, että et kastunut ihan litimäräksi myräkän aikana.  Tämän päivän tilannetta en vielä tiedä, kun en ole vielä aamulla käynyt ulkona, taitaa myräkkä vielä jatkua. Monesta paikasta ehdin nähdä kuvia, Helsingin Arabianrannasta ihan omalle kotipihalle. Tänään saa olla kotona, ehkä lähden vielä pelilenkille, katsotaan, mitä päivä tuo mukanaan!

Ilo ja suru lomittain

Olin iloinen hyvin sujuneesta verenluovutuksesta, illalla sain kuulla suru-uutisen setäni kuolemasta. Siinä ne ovat molemmat menneet rinta rinnan, niin kuin ne aina elämässä menevät. Edelleen sitä on onnellinen, mutta surukin  pyrkii mukaan. Tänään mä olen niin iloinen, kaikki osui kohdalleen!

Kyllä on hyvä fiilis!

Kun sain kielikurssien uudet kirjat tilattua, hyvä mieli siitä jäi.  Ja tänäänkin on hyvän mielen päivä, kun on vuoden 2022 ensimmäinen verenluovutus.  Sekin on tosi hienoa.  Jääkiekon Mestis on kanssa seurannassa,  ei samalla tavalla fanittaen kuin liigan TPS,  mutta kuitenkin. Nyt on fiilis kohdallaan,, kun tää on niin mukavaa!

Yksi päivä enää!

No niinpä! Tähän minulle tärkeään juttuun, joka on ihan odotettu.  Kirjoitin Tuto Hockeyn kannattajille, että nyt on hyvä mieli lähteä luovutukseen, kun viimeistä päivää mennään ennen luovutusta. Terveyskyselyn sain tehtyä, se on tärkeää huomiseen. Huikean hyvä mieli on!

Saisi jo riittää!

Tämä ihmisten elämän diktatorinen rajoittaminen. Yhtäkkiä se  mikä on vuoden 2019 aikana ollut kyllä, vuodesta 2020 eteenpäin se onkin ei ei ei. Vähän nämä aluehallintovirastot ovat ottaneet meihin diktatorisen kannan, rajoituksia pitää noudattaa kiltisti. Ihan varmasti jossain kohtaa tulee kiltteyden raja vastaan,  koronaväsymystä alkaa jo olla. 

Pitkästä aikaa!

Tepsi pääsee pelaamaan! Kahden piispan joukkueet ovat Tepsillä vastassa, kun ensin on Kalpa ja lauantaina Kärpät.  Kyllä Juhanista näki sen, että on mukavaa päästä pelaamaan koronakaranteenin jälkeen.  Tosi mukavaa myös kannattajalle,  ihan huikea fiilis nyt päällä!

Iloa ja hyvää fiilistä

Sitä on taas pitkin viikkoa, nyt lasken jo päiviä siihen , kun käyn luovuttamassa verta Tuto Hockeylle. Kun on saanut arvostusta omalta lähipiiriltä,  se on tuntunut todella hyvältä. Mitään ei tee turhaan, vaan kaikkea tekee täysin sydämin. Tää on niin mahtavaa!

Miten paljon tunteita!

  Jo aiemmin päättämäni juttu  voi herättää! Ja tunteet  ovat niin monenlaisia! Mestistä on tullut jonkun verran seurattua,  siksi  se tuntui luontevalta laittaa vuoden ensimmäinen verenluovutus  Tuto Hockeyn kannattajille. Ilman  Kantosolan Timppaa  tuskin olisin tätä juttua tehnyt, hän taas mahdollisti mulle tän hienon jutun. Mun lähipiirissä riittää myös arvostusta tälle työlle, mitä olen verta luovuttaessa tehnyt. Hieno juttu,  kun saan tehdä tän, tuntuu hyvältä!

Nyt oli hyvä juttu tää koronakaranteeni!

Eihän se tietenkään mukavaa ole  joutua koronakaranteeniin, mutta nyt se oli todella iso siunaus, koska en varmaan olisi pystynyt otteluja kommentoimaan, kun äidin serkun sydänleikkaus jännittää niin kovasti. Tepsin pelaajilla on hyvä tilanne sikäli, että osa pelaajista on pystynyt harjoittelemaan, vaikka toinen osa on ollut karanteenissa.  Mutta nyt mennään eteenpäin! Jännän edessä ollaan!

Jännittäviä lähipäiviä

No sitähän se tietää, kun äidin serkku on menossa isoon sydänleikkaukseen. Kyllä se jännittää jo tänään,  vaikka on vasta sisään sairaalaan menossa. Pikkuserkkuni Mikan kanssa jutellessani tulin yhä enemmän vakuuttuneeksi siitä, että leikkaus onnistuu. Hän sanoi  että siitä lähdetään liikkeelle, on ihan hyvä niin   Perjantaina jännittää varmaan vielä enemmän kuin tänään.

Koronaväsymystä

Olen huomannut tämän aivan liian hyvin. Koronaväsymyksen, joka on nyt kahden vuoden aikana hiipinyt mieleeni. Pandemia on aiheuttanut niin paljon sellaista,  mitä en olisi ikinä voinut omalle kohdalle kuvitella,  sellaista,  mitä en olisi ikinä aiemmin joutunut tekemään. Lasken jo päiviä siihen, että Tepsin joukkue vapautuu karanteenista ja pääsee pelaamaan. Kyllä se  hyvä fiilis sieltä vielä tulee!

Just tänään

Toivon, että  koronavirustartunnan saaneet Tepsin pelaajat toipuisivat tämän viikon karanteenin aikana, että pääsisivät pian pelaamaan. Kannattajalle ei ole mukavaa, kun ei voi seurata lajia ja joukkuetta, joita molempia rakastaa sydämen pohjasta.  Olen huomannut,  että korona on vaikuttanut myös kannattajien toimintaan. Kyllä sitä mietti monet kerrat,  kuinka hienoa olisi , jos korona menisi ohi.  Pääsisi vähän normaalimpaa elämää elämään.

Harmittaa, ketuttaa

Kun Tepsin joukkueessa todettiin koronavirustartuntoja juuri, kun oltiin saatu voittoputki auki. Viikoksi nyt sitten joutuivat karanteeniin,  ei se ole yhtään mukavaa, kun näin käy. Etenkään meille kannattajille, mutta ei se ole pelaajillekaan mukavaa joutua koronakaranteeniin juuri siinä kohtaa, kun kevätkausi on kunnolla liikenteessä. Onneksi näille karanteenin takia siirtyneille otteluille on löytynyt uusi päivä, ne kyllä pelataan!

Paljon onnea piispa Jukka!

Lämmin onnentoivotus sinulle, piispa Jukka! Tänään aamulla syntymäpäiväsi kävi mielessä,  kyllä sen muistinkin puhelimen kalenteria vilkaistessani. Jopa verotoimistossa käydessä ajattelin,  että nyt se on! Mahtavaa ja hienoa tämä, kun Salossakin on keli ihan paras!

Tuto Hockeylle menevä verenluovutus

Olen varannut itselleni ajan verenluovutukseen, se on 25 tammikuuta. Jossain kohtaa olin päättänyt, että osallistun Mestiksen hengenpelastajaliigaan, kun Mestistä tulee myös jonkun verran seurattua.  Kantosolan Timppaa on taas tästäkin kiittäminen,  hän ja muut Tuto Hockeyn kannattajat ovat informoineet minua todella hyvin. Tietoa on tullut siinä mitassa, että nyt on   helppo hypätä mukaan ja lähteä luovuttamaan verta Tuto Hockeylle!

Vaikea ymmärtää...

Miksi koronarajoitukset ovat niin kovia. Omikron ei olisi saanut tulla Suomeen ja levitä hullun tavalla.  On oikein, että lapset ja nuoret ovat viimesijaisia rajoitusten kohteita, mutta herää kysymys, miksi aikuisten pitää vähentää kontakteja.  Varmaan siinä on se, että aikuisten on se helpompi tehdä. Mutta nyt mennään näillä!

Ei sitten voinut...

Edes pientä hetkeä pysytellä takavasemmalla, kun äiti laittaa kotitalousvähennysilmoitusta kuntoon. Olen kyllä näissä tilanteissa ihan sieltä tyhmimmästä päästä.  Vaikka äiti olisi asiasta kanssani eri mieltä, minä en suostu tähän uskomaan. Aina turpavärkki on auki väärässä paikassa väärään aikaan.  Tänään oli kyllä ihan tyhmää, kun ei turpavärkkiä voinut pitää kiinni. Tyhmä Maria!

Toivon, että...

Pääsisin pian Taalintehtaalle käymään, kun on ollut niin monta vuotta koronan takia sieltä poissa. Kylä on minulle hyvin tärkeä, koska iso osa elämästäni on mennyt siellä. Olen niin onnellinen,  kun toivon mukaan pääsen pian Taalintehtaalle!

Paljon hyvää

Sitä toivon tälle alkavalle vuodelle koronasta huolimatta. Ja nyt, kun Tepsin juhlavuosi on alkanut, sekin on hyvä. Eikä haittaa ollenkaan, että on koronaa vielä, nyt saan viikon päästä kolmannella rokotuksen. Saa sitten nähdä,  tehoaako se omikronia vastaan. Mulla ei ole epäilystäkään siitä!