Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on 2023.

Viimeinen päivä....

No niinhän se nyt sitten on, myt saa heti miettiä, mikä on ollut parasta tässä vuodessa. Aika vaikea on poimia yhtä yksittäistä juttua,  koska kaikki vuoden aikana tapahtuneet jutut ovat olleet mukavia. Tämä vuosi on antanut minulle niin paljon iloa, että ei ole mitään rajaa. Nyt voi kaikessa rauhassa kääntää katseen kohti uutta vuotta, vielä en tiedä, mitä vuosi tuo mukanaan,  mutta asian huomaa vuoden edetessä!

Toiseksi viimeinen päivä...

Just näin se menee, jos minun isäni vielä olisi, tänään olisi vanhempieni hääpäivä. Senkin tossa muisti, kun äiti kysyi, kumpana päivänä hääpäivä on. Onhan se aika mennyt pian, kun on jo melkein kolme vuosikymmentä asunut Salossa ja nauttinut olosta. Toki olisin nauttinut myös Taalintehtaalla,  mutta ihan hyvä on näinkin! Kyllä nyt on mukavaa!

Paras vuoteni ikinä!

No sitä tämä vuosi on totta totisesti ollut. Paljon on kaikenlaista mahtunut, itselleni ja mun ystävilleni.  Erityisesti loppukesä, Espoon riparinuorten reissu,  jonka aikana minullekin tapahtui vaikka mitä!  Heinäkuun kaupunkikiertueen aikana Muurlaan osui kaikkein kovin sadekuuro,  se osui juuri Markon syntttäripäivään! Elokuussa me sitä naureskelimme ja kyllä siinä kuunnellessa tuli olo että reissu oli hyvä.  Mä vaan olin iloinen,  kun kaikki on hyvin!

Lunta ajaessa tarkkana

No niinhän sitä sai olla, kun kiinteistöhuollon traktori ajoi pihatietä sanaan aikaan. Tänään oli niin hyvä mieli, kun sain nauttia lumitöistä. Tänään on ensimmäinen joulun jälkeinen päivä, en oikein osaa muuta kuin ihmetellä sitä  miten aika on mennyt niin nopeasti! Hyvä näin, nyt mennään näin!

Vuosi 2023

Onhan se ollut aika hieno, on ehtinyt sattua ja tapahtua vaikka mitä. En edes muista, kuinka monta erilaista asiaa on tapahtunut, hyvä mieli on ollut kaikessa mukana. Kaikkein parhaat jutut ovat osuneet elokuulle ja marraskuulle.  Elokuussa oli ilo kuulla onnistuneesta riparireissusta, marraskuussa oli kaksi upeaa konserttia. Niin mahtava on vuosi 2023 ollut!

Ihana joulumieli

Se on nyt jatkunut ihan kiitettävällä tasolla. Jouluaatto oli niin reipastahtinen, että hyvä kun sen jaksoi mennä. Toivotin monelle somekaverilleni hyvää joulua,  hekin toivottivat hyvää joulua minulle. Moni teki sen tarinan kautta, moni laittoi myös kommentteihin.  Mulla tuli marraskuussa täyteen vuosi kaveriutta Markon kanssa, on ollut aika huikea vuosi molemmilla! Nyt vaan ihanan joulumielen keskellä toivoo, että myös vuosi 2024 olisi hyvä!

Jouluaatto

Tänään saan viettää joulun yhdessä äidin kanssa. Led-kynttilät ovat palaneet koko yön,  minun ei ole tarvinnut niitä sammuttaa. Haluaisin vielä tätäkin kautta kiittää mun kaikkia ystäviäni tästä vuodesta, tämä on ollut ihan huikea vuosi kaikkineen. Ihan erityisesti haluaisin kiittää kaikkia Vainion Liikenteen kuljettajia, joiden kanssa olen tämän vuoden aikana kulkenut. Kiltisti kaikille muillekin mukana olosta tässä vuodessa!

Miksi taas?

Kyllä tämä aiheuttaa ihmetystä, kun koko ajan tehdään päätöksiä, joita on tosi vaikea ymmärtää. Tällä kertaa vaikeasti ymmärrettävän päätöksen tekijä löytyy Jyväskylästä, nimittäin se, että Jypin valmentajat ovat saaneet kenkää. Juuri on onnitellut syntymäpäivän johdosta ja seuraavassa hetkessä annetaan potkut. Mieluimmin niin, että kauden jälkeen kuin kesken kautta!

Kissa kynnyksellä

Tällaisen kirjan olen löytänyt itselleni luettavaksi, olen pitänyt siitä kovasti. Ääneen lukeminen on todella mukavaa, se on minulle kaikkein sopivin lukutekniikka. Kirjaan jäi koukkuun heti lukemista aloittaessa,  se  vaan on sellainen. Koko ajan haluaa tietää lisää, mitä kirjassa tapahtuu, haluaa mennä eteenpäin lukiessa. Tänään on taas,sellainen päivä, että voisi taas lukea  olen saanut itselleni lukupäihderiippuvuudenn!

Aikamoinen juttu!

No onhan se, kun ihan yks kaks mulle puhkeaa lukuriippuvuus! Vasta ihan muutama viikko sitten aloitin  kirjan lukemisen ja aika pian se riippuvuus alkoi. Tämä ei kuitenkaan ole sieltä pahimmasta päästä,  onhan tämä riippuvuus on mukavampi!

Kemiönsaarikin sai rauhantulen!

Salolainen ystäväni Ari-Pekka oli luovuttanut tulen ystävälleni Outille, hän kuljetti sen Kemiöön ja Taalintehtaalle. On hienoa, että Kemiönsaarikin sai rauhantulen, useampana vuonna on sinne kulkeutunut. Nyt rauhantuli on molemmilla kotiseuduillani, se on todella hienoa! Saloon se tulee melkein aina ensimmäisten joukossa, se tuntuu hienoa!

No nyt ja tässä

Viikko on vielä aikaa jouluun, saadaan kohta sytyttää kolmas adventtikynttilä! Tänään oli niin hyvä päivä kuin vain voi olla, se on mukavaa. Jos joulu olisi nyt ja tässä, se olisi aika mukavaa! Ja nyt vielä pitäisi saada kirjastiomaksut maksettua ennen joulua,  se olisi hyvä, että niitä ei jäisi maksettavaksi ihan niin paljon kuin niitä tällä hetkellä on. Joten vielä täytyy sekin asiaksi ottaa!

Tänään....

On vaan niin hienoa! Ikinä en tule unohtamaan tätä vuotta! Mä vaan haluan sanoa kaikille mun kavereille ja tutuille,  että nyt on aika miettiä, mitä alkavalta vuodelta odottaa. Itse ainakin odotan vähintään yhtä hyvää vuotta kuin nyt päättymässä oleva vuosi on ollut. Vielä ei toki tiedä,  millainen vuodesta tulee, sen sitten  näkee!

Poliittinen lakko.....

No sehän tässä nyt sitten olisi tiedossa tänään. Toisaalta poliittisen lakon ymmärtää, toisaalta ei. Hallituksen kanssa on vähän sama juttu, toisaalta ymmärtää ja toisaalta ei. Eihän tälle mitään mahda, mutta ymmärrän kuitenkin. Päällimmäinen tunne on ymmärtämys. Tänään mä autan kotona, nyt saan vihdoin tehdä sen  kaikkien näiden kurssirästien korvaamisten jälkeen!

Kansalaisopisto one more time

Juuri näin se menee, yksi rästiin jäänyt kerta pitää korvata myös saksan kurssista Nyt sovittiin, että pidetään se etänä,  ei ollenkaan hassumpi ajatus sekään! Arvelin sen sopivan minulle ihan hyvin, kun se on sopinut myös muille.  Laitteet ovat hallussa, joten se menee!

Ottelutäyteinen viikonloppu

No sitähän se on totta totisesti ollut, kun Tepsillä oli ottelut perjantaina ja lauantaina, sitten vielä lauantaina Vilppaan koripallo-ottelu, jonka seurasin paikan päällä. On se vaan niin hienoa,  kun on Forza Vilpuran matkassa,  taisi olla kaikkiaan kahdeksas ottelu, kun alkukaudesta tuli myös oltua yhdessä pelissä mukana. Tepsille voitot molemmista otteluista ja Vilppaalle niukka häviö, näin meni tämä viikonloppu!

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Minulla on monta hyvää ystävää, joilla on työpäivä myös tänään! Osa heistä on näitä ihan ykkösparhaita ystäviä  ja osa on mulle muuten rakkaita. Yöllä hiivin keittiöön laittamaan astianpesukoneen käyntiin,  siinä saikin olla tarkkana, että rappuja ylös mennessä muistaa laittaa valon. Äiti on sanonut monta kertaa, että portaikkoon voi laittaa valon. Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

Joulu tulossa... pikkujoulu ensin..

No niinhän se menee. Pikkujoulu on tulossa ja sitä kautta alkaa myös joulun odotus. Luterilaisessa kirkossa uusi kirkkovuosi alkaa ensimmäisestä adventtisunnuntaista, riippumaton siitä, missä kohdassa adventti on. Tänään mä just ajattelen,että haluaisin paljon mieluummin auttaa äitiä joulun tekemisessä kuin mennä korvaamaan rästiin jääneitä kielitunteja. Mutta pakkohan ne on korvata, kun säännöt sanovat näin.

Päivän tärkein juttu!

No ilman muuta se, että otin tänöän influenssarokotuksen. Se on ollut vuosittainen tapa, mitä ei ole varmaan koskaan jättänyt väliin. En ollut ihan varma, milloin olin ottanut influenssarokotuksen vuonna 2022,  TikTok-tiliäni tarkistaessani huomasin päivämäärän olevan tismalleen saman kuin vuonna 2023. Eli toinen vuosi peräkkäin, kun otan influenssarokotuksen samalla päivämäärällä kuin aiempana vuonna.

Paljon jännitettävää

No onhan sitä enemmän kuin lääkäri määrää, karaokekonsertti on tietysti yksi, mutta myös se, miten toisen opettajani selkäleikkaus sujuu. Luottavaisin mielin ollaan näiden molempien suhteen, mä vaan olen iloinen,  kun kaikki sujuu hyvin  Tänään on kaikki ihan hyvin, nyt mennään eteenpäin!

Onhan tää mahtavaa!

Kun karaokekonsertti on tulossa, ihmettelee, kuinka paljon sitä varten on tullut viime viikkoina harjoiteltua. Ei ole todellakaan ollut mitään ihan vähän, jonain viikkona on mennyt useampi päivä harjoitellessa.  Mutta nyt on hyvä mieli lähteä laulamaan, se on ollut tosi hienoa!

Sunnuntaiaamu

Siinä on parasta se, kun ei ole kiire mihinkään . Voi tehdä asioita ihan kaikessa rauhassa, ilman, että pitää olla koko ajan turbovauhti päällä. Mutta uyt saa alkaa rakentaa luottamusta omaan tekemiseen,  kun karaokekonsertti on kuun viimeisenä päivänä. Hyvällä mielellä mennään, parasta just nyt!

Ystävien kilometrit

Olen saanut huomata, kuinka moninaisia ystävien kilometrit voivat olla. Joidenkin kanssa on tullut monta tuhatta kilometriä, joidenkin kanssa vasta muutama sata. Talven pakkasilla mua lämmittää ajatus siitä,  kuinka paljon ihmiset ovat olleet mukana mun jutuissa, äiti on tietysti ollut kaikkein eniten.  Hyvin se elämä on mennyt, elämä vaan on mahtavaa!

Kyllä mä osaan!

Siitä olen aika varma, onhan tuota kappaletta tullut harjoiteltua niin monta kertaa syksyn mittaan.  Eikä ole uutta minulle sekään, että mikrofoni aiheuttaa haasteita, näin on ollut jo monta vuotta,  kuv on konsertteja varten harjoitellut. Joten osasin kyllä ennakoida tämän, mennä eteenpäin, iloita. Sitäkin se laulaminen on, iloa ja hyvää mieltä!

Tätä en olisi uskonut, mutta se tapahtui!

No juuri näin, enhän minä meinannut uskoa, että joku meistä laulaisi klassista laulua, nyt on sitten sekin koettu oman porukan kanssa.  Hyvä veto opettajaltamme oli se, että Gustafssonin suvun naiset laulavat peräkkäin,  mimä lauloin ensin, isän serkku tuli heti perässäni. Hienoa oli ja iloisina mentiin!

Paljon uutta musiikkia löytynyt!

Kyllä sitä löytää, kun vaan viitsii vähän  Spotifyta tonkia. Jotkut yhtyeet ovat sellaisia, mitä ei ole aiemmin kuullut. Niitäkin olen yrittänyt löytää mukaan. Kenties sitä sitten oppii pitämään näistä yhtyeistä, kuka tietää! Aina uusien yhtyeiden kappaleiden löytyessä niitä laittaa tykättyjen listalle, se on hienoa, kun niitä siellä on!

Luottavaisin mielin

No näinhän sitä ollaan, kun konsertit lähestyvät jo kovaa kyytiä. Ensimmäinen on jo tulevan viikon maanantaina, kymmenen päivän kuluttua on karaoke  Vaan nyt on hyvä mieli ja kaikki hyvin, saa valmistautua hyvällä mielellä näihin upeisiin konsertteihin!

Karaokeiloa!

Sitä on ollut ilmassa, konserriharjoitus oli jo kolmas, jonka tein linja-automatkan aikana.  Viime viikolla harjoittelin ķaksi kertaa, molemmat onnistuivat todella hyvin. Tällä kertaa kurssin teemana olivat ulkomaiset kappaleet, saimme laulaa niitä myös suomeksi.  Ensi viikko ja myös seuraava viikko ollaan Näkkärissä, joten se tarkoittaa sitä, että konserttimme on ho kovaa kyytiä tulossa!

Ei nyt sentään lapsellista höpöttämistä

Ei tämä Scandinavian Outdoorissa käyminen ihan pelkkää höpöttämistä ollut, vaan testasin käsineitä ja sormikkaita.   Olen kyllä tiedostanut sen, että seurustelemiseni voi olla häiritsevää. Minulle saa kyllä sanoa, jos jokin asia häiritsee. Kyselen aina kuulumiset, ei siinä mielestäni ole mitään pahaa.  Sanoa saa, jos jokin häiritsee.

Vielä sitä jaksaa fiilistellä...

Tätä kerta kaikkiaan hienoa viikkoa., marraskuun ensimmäistä kokonaista viikkoa! Tänään on viikon viimeinen päivä ja nyt voin muistella omaa isääni.  Tämä viikko on ollut täynnä niin erityisiä asioita, en ole oikein tahtonut pysyä mukana. Nyt vaan kohti uutta viikkoa ja konserttiharjpittrlua, se on tosi mukava juttu! Ja luottavaisin mielin mennään!

Ihanaa viikonloppua

Voisin veikata, että lauluja harjoitellessa menee, kun yksinlauluani en ole ihan vielä päässyt harjoittelemaan. Mutta laulaminen on kyllä sellainen asia, että siitä mä todellakin pidän. Mitta fiilis on ihan korkealla ja luottavaisin mielin ollaan! 

Hyvän mielen torstai

Tänään saadaan laulettavaksi kappaleita, joita olemme toinen toisillemme valinneet. Minulle  vaikoitui yksi suosikeistani, olen kyllä laulanut sitä aiemminkin, mutta siitä on jonkin verran aikaa. Saa nähdä, muistanko kaikkia niitä juttuja, joita olen kappaleen aikana tehnyt, toivottavasti muistan jotain!

Upea keskiviikko!

Kyllä  olin iloinen! Tänään tulin kotiin kaupungilta, olin ollut kampaajalla myös. Sain laulaa tulevan karaokekonserttikappaleeni vieressäni istuneelle naiselle ja myös Markolle. Edelleen olen sitä mieltä, että mulla on tulossa hyvä kappale molempiin konsertteihin.  Tänään on hyvä mieli, kampaajareissu teki sen myös!

Eipä se mukavaa ole...

Kun Aspergerin oireyhtymä rajoittaa niin paljon.  Eikä siinä vielä kaikki, olen tämän oireyhtymän takia myös eläkkeellä, vaikka en pidä eläkkeellä olemisesta ollenkaan. Toisaalta pitää ottaa huomioon se, että myös uupumisen mahdollisuus on olemassa. Olen liian nuori olemaan eläkkeellä, mitta on pakko olla, kun on autismin kirjolla.  Hyvä se on näinkin, vaikka ei tämä eläkkeellä oleminen mitään kovin mieltä ylentävää ole Lääkärit ovat sysänneet minut eläkkeelle. 

Hyvä fiilis

Kun kaikki oli nikn kohdallaan! Oikeastaan se on ollut näin koko viikon, mutta eipä sitä ole oikein osannut ennakoida. Mutta hyvällä mielellä ollaan menossa ja vähän voi ennakoida, mitä on vielä tulossa! Kyllä on mukavaa, kun viikko menee näin hyvin, nyt mennään!

Pentulivessä huomioitua

Viimeksi katsoin pentuliveä tiistaiaamuna, luin vähän, mitä pennut ovat touhunneet. Aika mainiota on ollut se, että pentu on häätänyt emon pois ruokakipolta,  on kuulostanut aika hurjalta. Olen huomannut sen, miten nopeasti pennut ovat kasvaneet,  se on ollut yksi asia, johon olen kiinnittänyt huomiota.  Toinen huomionarvoinen asia on ollut se, miten erilaiset luonteet pennuilla on. Varmaan taas jossain kohtaa aamua olen pentuliven äärellä!

Joka kerta

On sellainen oikein iloinen ja hyvä fiilis, sillä mä sitten menen koko ajan, nautin ilosta ja omasta hyvästä elämästä.  Kuka voi sanoa, että mä olen tyhmä? No ei kukaan, koska en ole!

Uusi viikko

On niin paljon kaikenlaista,  mitä haluaisi viime viikosta kertoa, monet ystävät ovat olleet pitkään poissa Salosta. Tänään mulla on niin paljon asioita,  mitä pitää tehdä, mutta olen luottavaisin mielin, että ehdin tehdä kaiken.  Haluan olla tyytyväinen siihen,  mitä teen, nyt mennään!

Mitä ihmettä?

Yhtäkkiä kello onkin tunnin vähemmän kuin aiemmin lokakuussa! Eihän meinannut tajuta ollenkaan sitä, että pitkä kesäaika päättyi nyt loppukuusta. Ja reipas puoli vuotta on ollut tätä kesäaikaa, siksi se vaan tuntui siltä, että on tullut liian äkkiä tänä normaaliaikaan siirtyminen. Normaalit kellot pitää siirtää, mutta älypuhelin hoitaa siirron itse. Mä olen ihmeissäni, mutta kyllä tää tästä!

Mun hyvä fiilis

Olen jo kovasti miettinyt, mitä laulaisin, pitää antaa Irmalle osviittaa omasta musiikkimausta, koska hän valitsee minulle seuraavan viikon laulettavaa.  Jos laulaisin open valintaa,  siitäkin saisi hyvää osviittaa kaverivalintaa varten. Eikä vieraampi kappale haittaisi ollenkaan!

Onhan se hienoa!

Kun sen kaikkein jännittävinmän karaokepäivän saa sujumaan oikein hyvin Minullekävi just näin, en oikein tiedä,  mitä olin tehnyt oikein,  kun niin hyvin se sujui. Varmaan olen tehnyt jotakin oikein, varmaan tuo pitkä periodi harjoittelua vaikurti siihen myös. Hienoa oli laulaa ja iloa kyllä piisasi! 

Jännittävin karaokepäivä!

Kyllähän se ilman muuta tänään on, kun me niitä opettajan valintoja laulamme. Muutaman kerran omaa kappalettani harjoiteltuani olin vakuuttunut siitä, että minulle on osunut hyvä kappale.  Ei sitä aina niin ajattele, sitä vaan yrittää parhaansa myös laulaessa. Mä uskon, että me kaikki opimme jotain. Nyt mennään!

Ei kyseenalaisteta

Ainakaan sellaista, mikä on järkisyin perusteltavissa.  Tämä karaoketunnilla tapahtuva välisoittojen pois kelaaminen on ihan järkevää, etenkin pitkät välisoitot vievät aikaa pois laulamiselta,  sen takia  niitä kelataan pois. Välillä vaan tuntuu siltä, että käsi käy hiiren napilla vähän turhankin usein,  mutta onhan tässä järki mukana!

Kyllä mä toivon ..

Etten laittaisi niin kovasti hanttiin välisoittojen pois kelaamisesta! Välillä siitä tulee sanottua vähän turhankin voimakkaasti.  Toki ymmärrän sen, että pitää jäädä aikaa laulamiselle, ne pitkät välisoitot vievät aikaa laulamisesta. Nyt toivon itseltäni malttia tähän, kun kuitenkin siinä on myös järki mukana!

On vaan niin mukavaa ..

Kun syysloman jälkeen saa pakata tavarat reppuun ja lähteä kursseille.  se vaan on niin mukavaa.  Toivottavasti saisin mun kappaleen menemään hyvin torstaina, sitä kyllä toivon enemmän kuin mitään muuta, kun aiemnat kerat ovat menneet vähän alakanttiin. Joten nyt vaan vahva luottamus omaan tekemiseen  niin saan open valinnan menemään yläkanttiin! Se olisi todella hienoa! Toiveissa olisi myös se, että välisoittoja ei nipsittäisi pois, koska mulla on suunnitelma, mitä teen niiden aikana.  Hyvä laulu, välisoittojen jättäminen, siinä tärkeimmät!

Onhan hienoa!

Kun on koko viikko vielä aikaa harjoitella open valintaa! Viikonlopun verran on tullut jo harjoiteltua, lisäharjoitusta on tässä lomaviikon aikana vielä tulossa. Tänäänkin yritän ujuttaa harjoittelua koiran ulkoiluttamisen ja muun touhuamisen lomaan, joten kyllä sitä on aika luottavainen,  että johonkin kohtaan sen saa menemään!

Minne tuulet vie

Paljon sitä on joutunut miettimään  paljon on asia mielen päällä ollut. Muistaa ne hyvät päivät  joita on viikon mittaan kerääntynyt,  kaikkea sitä hyvää, mitä on tapahtunut. Monta mukavaa juttua on ollut  niitä on ollut pitkin vuotta. On kyllä ollut niin mukavia asioita mielessä, ne saavat olla siellä. Hyvällä mielellä voin mennä syksyä eteenpäin!

No ni!

Loman jälkeen  olisi sitten opettajamme valitsema kappale, olen kyllä aika luottavaisin mielin oman kappaleen onnistumisen suhteen. Tekstiviestissä oli hyvin selvästi, kenen versio kappaleesta minulla on, joten siltä osin on hyvä selvyys  siitä, mitä kuunnella.  Nyt olen jo ensimmäisiä kertoja kuunnellut ja todennut, etyö aika hyvä kappale on kyseessä, joten hyvällä mielellä voin sitä laulaa!

Tervaskannon lastut

Tarkoittavat sitä, että taas on hyvä päivä edessä. Musiikki soi, saksan tunti on myös odotettavissa. Se on hyvä, kun mieli on korkealla,  nyt mennään! Tätä se min elämä on , hyvää.mieltä ja iloa!

Voi vitsi, miten mahtavaa!

Nyt on kyllä kerta kaikkiaan mahtavaa päästä laulamaan, on se! Viikon verran on ollut taukoa Eetun keikkojen takia, joten nyt kyllä tuntuu todella hyvältä! Minulle on tulossa nuotti lisää, sanoin, ettei se haittaa, vaikka saan sen vasta myt Mieli on korkealla,  nyt taas mennään ja nautitaan iloisesta tekemisestä!

Paljon hyvää

On mahtunut tähän viikkoon! Saa olla tyytyväinen perjantaina tulleeseen hyvään palautteeseen, eihän se mitään kovin yleistä ole, kun autismin kirjolla on. Olen miettinyt sitäkin, kuinka linja-autonkuljattajat suhtautuvat mun luonteeseen, kyllä mä olen ajatellut sitä niin, että  hyvin se sopii myös heille. Tänään vielä mennään hyvin!

Upeaa!

Kun perjantaina sain hyvää palautetta, se ei ole kovin yleistä autismin kirjolla olevalle, mutta kyllä siitä hyvästä palautteesta saa iloa irti. Perjantai oli ihan oma lukunsa,  kun se vaan oli niin hyvä. Muutaman sanan ehdin Markon kanssa jutella ennen kuin hän lähti Taalintehtaalle,  pienen matkan aikana  ehdittiin jutella myös. Tänään oli myös hyvä päivä!

Huh sentään!

En kyllä ihan heti muista tuollaista matkaa Pokemonien perässä taivaltaneemi! Ihmettelin itsekin, miten olin joutunut kaupungille, vaikka reissuun lähtiessä olin sanonut, että en menisi kovin kauas. Pyöräilijät tulivat vähän jaloille, mutta en antanut sen haitata. He kyllä pyysivät anteeksi,  jos näen heitä jossain kohtaa,  sanon heille,  että he saavat anteeksi.  Minä annan anteeksi!

Nyt se lokakuu lähtee liikkeelle!

Eikä itse oikein tajua,  kuinka nopeasti aika menee.  Just oli kesä, nyt ollaan jo lokakuussa. Mutta näinhän se on, että kesää voi muistella hyvillä mielin,  minun kesäni ei todellakaan ollut mikään huono! Ja mikä parasta,  niin se, että pitkän kesäloman aikana on saanut akut ladattua, sillä jaksaa koko syksyn!

Hallla ja etelätuuli

Ajatukset siirtyvät ystävien luo, olen vaan niin onnellinen tästä kaikesta! Ajattelen pikkuserkkuani, ihmettelen,  kuinka paljon surua voi tulla  yhden kesän aikana.  Eihän se ole tuntunut ollenkaan kesältä! Välillä on tuntunut epäreilulta,  kun itsellä kesä on mennyt hyvin ja muilla ei ehkä ihan niin hyvin.  Mutta näin se vaan välillä menee!

Iloinen yllätys!

No onhan se, kun kaappia penkoessa löydän  Perniön seudun joululehden, jonka tekemisessä olen itse ollut mukana. Aikaa on vierähtänyt melkein kolmekymmentä vuotta,  olin luullut, etten löytäisi sitä ollenkaan.  Mutta isosta kaapista se löytyi ja ilahduin siitä kovasti! 

Hold your head up high!

Monta hyvää päivää on mahtunut taas tähänkin viikkoon, lauantainakin on hyvä fiilis, vaikka onkin luvattu sadetta ainakin osaksi päivää. Tänään mä vaan olen onnellinen, kaikki on ihan mukavasti liikkeellä. Näin se päivä on taas mennyt!

Sitten ois taas karaoke...

Niin se viikko on taas vierähtänyt torstaihin, kyllä sitä on miettinyt pään puhki, mitä laulaa. Aika usein se menee just näin, että laulun löytäminen voi olla tosi vaikeaa.  Jopa vapaasti valittaville kerroilla voi olla caikea löytää, mutta aina niitä on löytynyt!

Nyt oli....

Päivä ihan selvästi edellistä päivää parempi! Olen kyllä tosi tyytyväinen siihen,  että keskiviikko oli niin paljon tiistaita parempi.  Eihän tiistaissakaan mitään vikaa ollut, mutta itsekään en ollut ihan parhaimmillani, tietysti siihen mahtui sekin, kun saksan tuntia ei ollut  ollenkaan.  Tänään on kaikki paremmin!

Tähdet varjelkoon

Viikatteen kappale,  aamu on alkanut aika hyvin. Aamulla lehteä hakiessa Taalintehtaan aamuvuoro tulee minua vastaan, kuten aina. Voi vitsi, miten hyvin mulla on taas viikko alkanut, ei ole varmaan aiemmin synttäriviikko alkanut näin hyvin!

Hyvä ja paras

Tänään mä olen pakannut reppuuni mun nuottikansioni, joka on melko lailla kukkuroillaan, kun on yhteislaulujen nuotit ja omat monisteet. Tänään mä olen vaan onnellinen, kun naisten Superpesistä pelataan lauantaina! Hyvä mieli!

Nyt...

Odottaa uutta viikkoa ja laulukurssia.  Saa nähdä, olenko yksin koko kaksituntisen vai ehtiikö Maire mukaan, sitä en tiedä ollenkaan. Mutta innolla sitä toki odotellaan,  siitä ei pääse mihinkään.  Tänään olisi myös  Salon tsasouna temppelijuhla, se on lähes aina syyskuun toisessa viikonvaihteessa.   Näin hienoa ooma elämä, nyt on kaikki hyvin!

Paljon hienoa...

Kyllä, mä vaan olin niin iloinen, kun tää viikko on ollut niin hieno. Tänään  mä vaan olen niin  onnellinen, kun kaikki on hyvin. Huisku on nyt kylässä meillä, kyllä mä muuten tykkään Huiskun kyläilystä, mutta en oikein siitä, kun hän on niin kova räksyttämään. Tänään on ollut kaikki hyvin!

On vaan niin hienoa!

No kyllä, kun on ollut niin paljon hienoja asioita! Torstaina aukesi uusi Alhaisten kauppa, se tuli nyt hieman lähemmäs kotiani. Koko talvi ja kevät on mennyt rakentamista seuratessa, nyt kyllä tuntuu tosi mukavalta, kun kauppa on auennut. Olen ihmetellyt sitä, kuinka nopeasti se talven ja kevään mittaan rakentui, yli puoli vuotta mennyt ja kauppa on jo auki asiakkaille. Nyt on mukavaa käydä myös kaupunginosan kaupassa! Pitkään oltu ilman, mutta nyt on Alhaissa taas kauppa!

On tää niin mukavaa . .

Kun ei tarvitse mennä kouluun tänään!  Sitä aikatauluttaa päivän ihan eri tavalla kuin koulupäivinä, autismin kirjolla olevalle on hyvä, että on muutama lepopäivä   Mutta kyllä mä pidän siitä, että päivät ovat  erilaisia . Hyvä niin!

Kuinka voi olla?

Niin pikaistuksissa, että puhuu tökerösti omalle äidille!  Mutta.minä vaan olin,  kun minua harmitti se, mitä minulle oli kaupungille tullessani tapahtunut. Ei elehtiminen sinällään aiheuttanut harmistumista, vaan se, että sitä tehostettiin vihaisin sanankääntein. Ajattelin,  että en ikinä saisi anteeksi tökeröä sanomistani,  mutta onneksi sain! 

Ei aivastelua!

Nyt olen kyllä tosi tyytyväinen, en aivastellut  yhtään koko yönä! Räkä ei lentänyt ollenkaan, siitä olen kyllä enemmän tyytyväinen, toki tyytyväinen siihenkin, kun yöllinen aivastelu jäi tältä yöltä kokonaan pois. Nukuin nyt paremmin kuin edellisenä yönä, aivastelu pilasi sen yön. Aamulla aivastelu ei haittaa!

Viikonloppuna tehtyä

No ainakin sain monistettua itselleni lisää nuotteja yksinlaulua varten. Se oli niin hienoa, kun sen sai tehtyä viikonlopun aikana.  Oli myös hienoa September Open Taalintehtaalla ja kova miettiminen siitä,  kuka Vainion Liikenteen linja-autonkuljettaja voisi muistaa minit Kemiön koulusta. Uusi viikko alkaa ja hyvällä mielellä saan sen taas mennä!

Niin hienoa!

On se, kun on saanut niin hienon esiintymiskokemuksen! Ystävät ottivat minusta valokuvan ja videon karaoke-esityksen aikana, se oli tosi mukavaa, kun huomioitiin. Mä olin onnellinen siitä,  että oli hyvä mieli,  kyllä!

Keskiviikko

On tää vaan niin parhautta! Kun kaikki on menossa hyvään suuntaan , mikään ei ole huonosti. Kovasti mä jo odotan Taiteiden yötä täällä Salossa,  viikon päästä se jo on! Mä vaan olen niin innolla näissä jutuista mukana, ei voi olla muuta kuin hyvää fiilistä!

Tätä toivotaan

Tänään mä vaan olen onnellinen ja toivon onta hyvää  Naapurit ovat reissussa, toivon kovasti,  että reissu olisi mukava. Tää on heille ihan parasta just nyt. Mä mietin, että hyvästä mielestä ei tarvi päästä eroon, ei  siinä ole mitään pahaa, jos nauttii omasta tekemisestään. Tänään mulla on kaikki ihan niin hyvin kuin vain voi olla, näillä mennään!

Sunnuntai

Heti aamulla on hyvä mieli, mietin, miten hienoa onkaan ollut. Meidän uuden festarin inspiroimana tein soittolistan, siinä on aika paljon kappaleita. Mietin jatkuvasti, mitä voin lisätä, tuleeko mieleen  jotakin sellaista, mitä en ole aiemmin kuullut.  Kyllä niitäkin tulee melkoisen usein vastaan  Nyt on hieno aamu, toivottavasti päiväkin on hieno!

Hieno viikko

No kyllä, kun koko viikon sain mennä Huiskun kanssa, olihan se hienoa! Menin vielä perjantainakin, vaikka  naapurit olivat edellisenä päivänä tulleet mereltä. Olin kysynyt Harrylta, voisinko vielä mennä, hän oli laittanut viestiä,  että saisin itse päättää. Ja minä menin, iloisesti kuten aina Huiskun kanssa tulee mentyä!

Kurssien valmisteluita

Aika lailla se on ollut nuottien monistamista laulukurssia varten, kielikursseja varten ei ole tarvinnut tehdä mitään erityisempää, kun kirjat ovat jo edellisen kauden jäljiltä valmiina. Kolmella laululla lähden nyt liikenteeseen,  voin halutessani hakea lisää lauluja. Hyvällä mielellä ollaan!

Paljon hyvää mieltä

No se on just näin. Kyllä minä jaksan vielä vähän aikaa odottaa, mutta eipä minullakaan kauan mene, kun kansalaisopiston kurssit taas alkavat. Siinähän niitä alkaa pitkin syyskuun ekaa viikkoa,  joten ihan kohta repun selkään laittaminen on ajankohtaista myös minulle!

Ihmetyksen aiheita

On niitä ollut monenlaisia,  monta hyvää juttua on kohdalle osunut. On niitä ollut iloisiakin juttuja, miten hienoa olikaan kuulla hyvin onnistuneesta riparista. Ja se fiilis,  mitä oli, se oli mukavaa. Tänään mä vaan olen onnellinen,  kaikki on nikn hyvin kuin vain voi olla!

Olipa hienoa kuulla!

Että Hetan Kodan ripari oli onnistunut! Olihan se varmasti hienoa niin riparilaisille kuin linja-autonkuljettajalle,  kyllä Markoa kuunnellessa tuli sellainen olo, että ripari oli hieno kokemus myös hänelle. Itsekin mietti koko ajan,  miten ripari onnistuu, jossain kohtaa toivoin riparilaisille kaikkea hyvää, samalla kerroin, millainen oma päiväni oli ollut. Upeissa maisemissa Marko sai viettää syntymäpäivänsä, tuon parempaa maisemaa ei olisi voinut olla!

Torstai

Ja kesän 2023 viimeinen iltatori. Olen ollut tosi iloinen, kun olen päässyt nauttimaan mahtavasta kesästä. Tässä siitä mennään kohti syksyä, minullakin käynnistyvät kansalaisopiston kurssiien ilmoittautumiset. Ja nyt taas linja-autoissa on talviaikataulut, paikkurit menevät puolen tunnin välein.Jos vaan voisi , olisi  tosi loinen, kun syksyn touhut taas alkavat! 

On se kuulunut

Tänäkin aamuna on kuulunut räjäytyksen varoitusääni  Se on kantanut todella hyvin tänne Ylhäisiin asti,  kun sairaalanmäestä Ylhäisten tehtaanmäkeen matkaa on reilut kaksi kilometriä. Räjähdyksen ääntä en ole kuullut, vaan pelkästään räjäytyksen varoitusääni on kuulunut. Kyllä sen varmasti tuntisi pihatiellä kulkiessa, jos just siinä kohtaa pihassa kulkisi. Katsotaan, mikä on tilanne perjantaina!

Paljon hyvää

Vaikka onkin autismin kirjolla,  on siinä elämässä  paljon hyvääkin. Voisin ajatella, että kaikki eivät huomauttele siitä, jos kaikkia pieniä käytöksen nyansseja ei hahmota tai siitä, että aivot ovat vähän eri järjestyksessä. Hyviä puolia on ainakin se, että on avulias, ei tietenkään niin, että tuputtaa  Autismin kirjosta huolimatta haluan elää täyttä elämää!

Eikö se ole hyvä?

Kun linja-autoasenan laiturialue saa uuden asfaltin, totra kai se on hyvä! Nyt olen kuullut monien ihmisten manaavan sitä, että pitää mennä Mariankadulle linja-autoa odottamaan, Täytyy myöntää,  että itsekin olen kuulunut manaajien joukkoon, olen manannut opastuksen puuttumista. Vetänyt sen ihan kunnolla yli, mutta leppynyt pian. Kyllä on ihan hyvä,  että laituritkin saavat uuden asfaltin!

Mun kesä

Toivon, että siitä tulisi oikein mukava,  olen sitä mieltä, että tulee. Olin ihan varma, että mun kesästäni tulisi ihan hyvä,  saa nauttia taas viiden viikon ilmaisesta reissusta, kylästä kylään. Mä elän kesäkuolassa vielä elokuunkin, musta se on mukavaa!

Pian se alkaa!

Koululaisten kesäloma, se on mukavaa! Kyllä sitä kesälomaa itsekin koulussa ollessa odotti, mutta ei se kouluun palaaminenkaan mitään vastenmielistä ollut. Kesällä ehtii ladata akut talvea varten,  kesällä ehtii vaikka mitä!

Kuinka hienoa!

Tänään on viimeinen kerta parikaraokea,  aika ihmeen pian on aika mennyt.  Mietin, mitä toivoisin tänään laulukseni, kun en ole päättänyt. Hyvällä mielellä mennään, kyllä mä nautin Tänään mä olen onnellinen,  vaikka olisi kylmempää,  aika merkilliseksi se tekee tuon varoituskartan, kun osassa maata  on varoitus huonosta ajokelistä ja toisessa osassa ruohikkopalo- ja metsäpalovaroitus.  Näin  hyvä päivä, niin!

Tuntuu oudolta...

Kun ei tarvi mennä karaoketunnille heti aamutuimaan. Viikko sitten  oli esitys, nyt sitten on lomaa. Kyllä mä varmasti laulan kotonakin, se on myös ollut ihan mukavaa. Jotenkin sitä on oppinut lähtemään, ei sitä heti ensimmäiselläviikolla osaa asettaa itseään lomamoodiin. . Kesäksi on suunnitelmia valmiina, se on jo hyvä!

Parasta just nyt

On ollut tää huikean hieno korupallotunnelma, jonka osaksi olen itsekin päässyt. On ollut paljon tunnetta ja itselläni hyvää mieltä.  Mitään ei ole halunnut jättää pois, se vaan on ollut mukana  Tammikuusta asti tässä on mukana kulkenut, siinä kohtaa ei käynyt mielessäkään, että  olisin Forza Vilpuran matkassa näin kauan. Minusta hienoa o  jo se, kun Vilpas on neljän parhaan joukossa,  näillä mennään!

Kirjolla

Välillä inhoaa autismin kirjoa, välillä ei.  Joskus huomaa, että  jotakin on pielessä, mutta huomaa, että jotakin on vielä tehtävissä. Kirjolla ollessa ei voi  mennä kuin päätön kana,  välillä on palkko pysäyttää meno. Välillä mieluisten juttujen pakollinen pysäyttäminen tuntuu ikävältä, mutta joskus se on pakko tehdä. Autismin kirjon takia en voi olla päätön kana,  pakko olla paikoillaan. 

Iloista laulufiilistä!

No sitähän on, kun muutama kerta on jäänyt pois, taitaa olla niin, että yksi kerta kunmastakin karaokesta on jäänyt pois. Kovasti olen tässä kohtaa toivonut sitäkin, että Markon laskettelureissu onnistuisi hyvin, kyllä sen sitten kuulee, kun hän tulee töihin.  Tänään mennään mallien!

Pääsiäislauantai

Pitkäperjantaina tuli kannustettua ihan kunnolla. Enpä muista varmaksi, milloin olisin ihan noin lujaa kannustanut. Kiirastorstaina ehdin vaihtaa Markon kanssa muutaman sanan,  olin jo siinä kohtaa aika varma, että Vilpas menee mitalipeleihin.  Ikinä ei ole korismatsissa tullut kannustettua näin lujaa, olen ollut hyvillä mielin koko ajan, välierissä on  kannustettava lujaa!

Ei se mitään mukavaa ole

Kun koko ajan kuuluu atsii atsii. Koko ajan aamulla herätessä aivastelee , mutta onneksi se menee päivän aikana ohi. Ei ole kovin mukavaa aloittaa päivää aivastelulla, kun sen voisi aloittaa jollain ihan muulla kuin voinakkaalla pärskimisellä. Mutta  nyt mennään näin ja ollaan tyytyväisiä,  jos aivastelu ei olisi niin voimakasta.

Upea viikonloppu

Tänään mä alan olla iloinen.  Kuuntelen  lehtopöllön huhuilua ja mietin, että eläkkeellä oleva Västanfjärdin suntio on nähnyt lehtopöllön kaksi kertaa maaliskuun aikana.  Toisella kerralla oli harmaa yksilö ja toisella punertava yksilö. Hienoja ovat!

Jalkapallon odottelua

Tepsin jalkapalloakin on tullut jonkun verran seurattua ennen SalPan nousua ykköseen,  mutta tietysti nyt nousun jälkeen tulee seurattua oman kaupungin joukkuetta. On hienoa,  kun voi käydä omassa kaupungissa, nyt ob hienoa myös se, että ykkösen Varsinais-Suomen paikallisottelut jatkuvat Piffenin putoamisesta huolimatta.  Hienoa!

Koripallofiilis

Onhan se tosi hienoa,  kun on neljässä ottelussa päässyt mukaan tunnelmaan  Jokikinen. ottelu on seurattu kannattajakatsomostta, se on tehnyt fiiliksestä aika mahtavan. Jotenkin on tuntunut siltä, että ei ole jäänyt ulkopuoliseksi,  vaan on päässyt mukaan.  En ole aikuisella iällä kokenut ulkopuolisuutta, nyt on menty!

Autismin kirjo

Se on vahva osa minua, olen hyväksynyt sen ihan täysin. Vaikein hyväksymisen paikka on ollut se, että autismin kirjon takia on eläkkeellä.  Minulla on hyvin vahvana kokemus siitä, että  lääkärit ovat sysänneet minut eläkkeelle. Se kokemus ei ole diagnoosin jälkeisten vuosien aikana hävinnyt yhtään minnekään.   Ajattelen   että nyt on hyvä näin, on se eläkkeellä oleminen onkin aika mukavaa. Mutta se eläkkeelle sysäämisen kokemus on edelleen siinä. Ennakkoluulojakin vielä on, mutta valtaosasta niitä olen jo päässyt eroon. Hienoa olla minä!

Uusi viikko

  Oikein ihanaa, kun yhden etäkerran jälkeen italian kurssilla ollaan jälleen lähiopetuksessa.Menihän se mukavasti, mutta lähiopetus on myös mukavaa. Tänään olisi hamnaslääkäri, toivon mukaan ehdin lopputunnista mukaan karaokeen. Oli tosi hankala teema,  joten ajattelin olla ihan kuunteluoppilaana. Tänään näin!

Huikea fiilis!

Taas oli juttu, jota tein ekan kerran, en ollut ikinä aiemmin ollut fanien tekemän tifon alla. Nyt sitten tämäkin osui kohdalleni ja ihmettelin,  miten hyvin mun käsivoimat riittivät pitelemään tifoa paikoillaan. Forza Vilpura on antanut mulle mahdollisuuksia, joita en olisi ikinä osannut itselleni kuvitella,  kaikki on tuonut tosi hienolta. Olen huomannut,  että nyt näiden neljän ottelun aikana olen tullut ottelu ottelulta paremmaksi. Se on hieno juttu!

Etäopetus sujui!

Kyllähän se jännitti, kun edellisestä etäkerrasta  oli jo kaksi vuotta, muta onneksi ryhmä on niin pieni,  että  joustaa tilanteen mukaan. Viikon varoitusajalla saatiin etäopetus pystyyn,  minä en ensiksi tahtonut millään saada Zoomia puhelimelleni. Hyvinhän se sitten loppujen lopuksi meni, hyvin saatiin homma hoitumaan!

Taas on perjantai...

Niin nopeasti  viikko on taas mennyt! Tuntuuhan se ihan hienolta, kun viikot menevät nopeasti, mutta joskus ne menevät liian nopeasti, etenkin silloin, kun viikon mittaan on ollut kivaa tekemistä  Aina  on mukavia juttuja, se on kivaa joka kerta!

Minä ja Taalintehdas

Lapsuudestani ja nuoruuden kotiseutu, joka ei unohdu koskaan. Rakkaus Taalintehdasta ja yleensäkin Kemiönsaarta kohtaan ei häviä minnekään eikä sen pidäkään hävitä. Kuukauden päivät tässä täytyy vielä odottaa,  ainakin niin kauan, että ystäväni ehtii kunnolla toipua silmäleikkauksesta.  Tänään mä vaan olen onnellinen.  Nyt mennään!

Uusi viikko

Ja tänään sitten  ne Eetun ilmoittamat open valinnat.  Olen luottavaisin mielin liikenteessä  oman kappaleeni suhteen, on sitä aika monta kertaa tullut kuunneltua. Luotan siihen, että osaan sen.  On laulettua paljon ha hyvällä mielellä menty,  niin mennään nytkin!

Tepsin puolella

Varmasti on menty sieltä, missä aita on matalin, mutta en mä kyllä lähtisi ensimmäisenä potkimaan pois valmentajaa. Kun miettii kausia 2020-21 ja 2021-22, pitää muistaa myös se, että on tehty myös hyvää työtä.  En usko uuteen korpivaellukseen, vaikka kausi menikin nyt alakanttiin. 

Olipahan päivä!

No olihan  se aikamoinen! Saapuessani Salohallille Karhubasketin kannattajat saapuivat  samaan aikaan kanssani, se oli hienoa!  Kyllä se tuntui hienolta, kun sen sain tehdä, kyllä vaan! Kunnolla piti karjaista  hyvä fiilis esiin, juuri noin se onnistui kaikkein parhaiten!

Aika hyvä juttu

Se, kun sanotaan asioista.  Nyt sanottiin siitä  että radion voisi laittaa yöksi sammuksiin. Ri se sanominen sinänsä mitään haitannut, vaan se, kun piti herätä sikeästä unesta radiota sammuttamaan. Täytyykin koettaa muistaa se, että aamulla ja illalla radio saa olla auki, mutta sitten nukkumaan mennessä sammuttaa sen.

Hyvä Tepsi!

Hienoa oli, kun Tepsi voitti tiistain ottelun, kyllä sitä oli tulisilla hiilillä koko illan. Ahokkaan voittopuheet tuli myös kuunneltua,   se tuntuu aina tosi hyvältä. Tarkoittaa sitten tätä,  että Tepsin kausi jatkuu ainakin yhden ottelun verran, se on tosi hienoa! On hienoa olla TPS-kannattaja just nyt!

Tepsi, Junnu ja open valinta

No näinhän se meni, kun koko viikonloppu meni Tepsiä seuratessa. Ensin kahtena päivänä jääkiekkoa ja sunnuntaina vielä keilailua. Maanantaina karaokekin meni ihan hyvin, oli mukava, kun saatiin viikon etukäteen tietää, mitä lauletaan open valinnassa, kun sekin osuu seuraavaan viikkoon. 

Parasta just nyt

  On se  kun mä olen löytänyt uuden lajin jääkiekon rinnalle.  Tepsissä on myös keilailua, sitä en ollut tiennyt aiemmin.  Vuonna 2019 oli mahdollisuus nähdä Tepsin keilaajia Salohallin keilahallissa,i Hienosti Tepsin keilaajat pärjäsivät viikonloppuna, hyvä Tepsi!

Hyvä tavaton, mitä minulle tapahtui

Ihmettelen sitä vieläkin, koska minulle ei ole aiemmin tällaista tapahtunut. Päivällä italian kurssin jälkeen kävin hakemassa biojätepusseja, se reissu meni ihan hyvin. Mutta kotiin tullessa tapahtui se, mitä pelkäsin. Onneksi sain puhuttua tän. niin hyvin kuin ikinä oli mahdollista. En uskaltanut katsoa linja-auton ikkunasta sairaalaan päin, en matkalla kaupunkiin, mutta en myöskään kotimatkalla  näin se meni!  Hyvin se loppupäiväkin meni!  

Taas on tätä...

Musiikkiehdokkaan mietintää, kun ehdokkaita on melkein ruuhkaksi asti! Niin se on lähestulkoon joka kerta, että kunnolla pitää miettiä,  mitä ehdokkaaksi laittaa. Karakoetunnit ovat erino.aisen hyvä apu tähän, kun kuulee kappaleita, joita eii ole aiemmin kuullut. Tänään mä laitan ehdolle kappaleen, jonka olen kuullut karaoketunnilla, saas nähdä, kolahtaako se Tärskyn porukalle samalla tavalla kuin se on kolahtanut minulle  

Maaliskuu!

Tästä se nyt sitten lähtee, maaliskuu. Kuinka hienoa onkaan, kun pimeyskin loppuu aina vaan aiemmin ja aiemmin.  Kelloja siirrettäessä pimeys loppuu vieläkin aiemmin. Tänään mä olen onnellinen  siitä, kun AKT:n bussilakko  ei yltänyt Saloon asti,  saadaan tulla ja mennä linja-autossa ihan normaalisti.  Myös  Vainion Liikenteen pikavuorot liikennöivät normaalein aikatauluin.  Hyvä  näin!

Normaalia liikennöintiä Salossa

Jokin aika sitten  katsoin lakon  piirissä olevien linja-autoyhtöiden listaa, Vainion  Liikenne ei ollut tässä listassa. Se tarkoittaa sitä,  että  Vainion Liikenteen vuorot liikennöivät normaalisti lakosta huolimatta.  Hyvä juttu ainakin siltä osin, että ei tarvi raahata painavia kasseja jalkapatikassa.

Liverpooliin lähtee Käärijä!

No näinhän on, ihan hienoa se on! Kun itselläni oli ne kaksi vaihtoehtoa Portion Boys ja Käärijä, Käärijän vaihtoehto oli se toteutunut.  Muutaman kerran on tullut omalta listalta kuunneltua, olen tykännyt! Vaikka ei pärjäisi, saa musiikillleen näkyvyyttä. Näin se menee!

Sodan alkamisesta vuosi

Samalla tavalla olin talvilomalla sodan alkaessa kuin olen parhaillaan.  Sotaa tuli ajateltua viime vuonna paljon enemmän kuin nyt, mutta ei sotauutisilta ole voinut tänäkään vuonna välttyä. Nyt mä ajattelen,  että tämäkin vuosi on hyvä vuosi,  kyllä mä luotan siihen!

Musiikin mietintää

Tänään olisi taas se päivä, kun pitäisi kahlata omia soittolistoja ja yrittää löytää oma ehdokas Tärskyn porukan soittolistalle. Välillä löytyy ihan mukavasti  ja välillä saa oikein kunnolla pähkäillä, minkä kappaleen laittaa ehdolle.  Mikähän mun ehdokkaani olisi tänään? En oo vielä ehtinyt päättää,  mutta kyllä se sieltä löytyy!

Kolmas lomapäivä

No niinhän se on! Tänään olis tarkoitus ottaa aikaa Veturitallin taidenäyttelyyn valokuvaamiseen. Viime viikolla jo kävin siellä,  mutta en ollut muistanut ottaa puhelintani mukaan. Nyt sitten on vähän enemmän aikaa valokuvaamiselle, näillä mennään! Hieno ja mukava fiilis  on taas tähän päivään tulossa!

Toinen lomapäivä!

No niinpä! Eikös sitä Taalintehtaalle menoa tullut tänäkin vuonna mietittyä jo tammikuussa,  mutta nyt ainakin kaksi linja-autonkuljettajaa on sitä mieltä, että voisin odottaa myöhemmälle kevääseen. Marko sanoi muistaakseni heti tammikuussa, että mun kannattaa odottaa. Nyt sitten toinen päivä lomalla pyörähtämässä käyntiin, hienoa!

Riittämätön varautuminen

Tuntuu olevan ihan vuosittain toistuva juttu tää riittämätön varautuminen talvilomaviikkoon. Aika usein on käynyt niin, että lomaviikkoa ei ole muistanut, niin siinä kävi nytkin. Se on sitten haitannut viikkoon valmistautumista. Nyt tein suunnitelmia viimeisellä viikolla ennen lomaa, se oli hyvä juttu!

Huh sentään!

Millaisella musiikilla sitä on aamunsa liikenteeseen laittanut! Wienin filharmonikot soittavat Imperial Marchin niin kuin he omistaisivat sen, näin säveltäjä itse sanoi! Tänään en vielä tiedä, millainen lauantai minulla on tulossa, mutta en kyllä pistäisi pahakseni, vaikka olisi hyvä päivä!

Vielä yksi kurssi liikkeelle!

Italia lähtee liikkeelle viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä.  Onneksi näitä on voinut aloitella pikkuhiljaa, ei ole tarvinnut kertarysäyksellä aloittaa. Tänään on mukava päivä muutenkin, kun on viikonloppu, sekin on ihan mukavaa. Ja nyt mennään. Tässä on hyvä mieli, kun kesää odotellaan!

Turhaan jännitin!

Parikaraoken aloitusta, ihan hyvin se lähti käyntiin! Ei siinä oikein ollut muuta jännitettävää kuin se, miten laulaa niin, ettei laula parina olevan ihmisen yli.  Ihan hyvin sain laulun sujumaan, olin nyt sitten kevään pelastava enkeli tän ryhmän suhteen. Hyvin meni, näin on hyvä!

Ensimmäinen parikaraoke ikinä!

No näinhän se on, jännittää ihan hulluna! En ole ikinä aiemmin laulanut parin kanssa, mutta kuitenkin olen luottavaisin mielin ainakin siltä osin,  että tuttujen ihmisten kanssa tää onnistuu vallan mainiosti. Vähän siinä pelkää sitäkin, että kovemmin laulaessa laulaa toisen ihmisen yli. Nyt mennään ja katsotaan, miten parin kanssa laulaminen sujuu. Uskon, että sujuu hyvin!

Ihan parasta

  On se, kun viikko saa hyvän alun. Näin hienoa se on, kun kaikki osuu hyvin kohdalleen. Tänään toivon itselleni sellaista päivää, kyllä mä olen luottavainen, että sellainenkin päivä tulee. Niin sitä mennään kohti helmikuuta ja iloa!

Onhan se hienoa!

Tehdä paluu lentopallon fanikatsomoon, kun on yhden ottelun verran ollut sieltä poissa. Nyt tuntui hyvältä palata, kun lentopallo on tutumpaa. Tosi hienoa oli myös nähdä, miten hienosti linja-autonkuljettaja Tero oli toipunut marraskuun 2022 kolarista,  oli jo päässyt palaamaan takaisin töihin.  Itselleni oli tärkeää se, että sain palata tutun lajin katsomoon, kyllä mä yhden koripallonkin käyn katsomassa. 

Täysin erilainen sävy!

Yhtenä päivänä selasin vuoden 2020 blogikirjoituksia ja huomasin, että niissä oli hyvin negatiivinen sävy  verrattuna vuosiin 2021 ja 2022.  Toki niitä rajoituksia oli myös  näinä kahtena vuonna, mutta kirjoitusten sävy oli ihan erilainen verrattuna vuoteen 2020. En tiedä tarkkaan,  mistä sävyerot johtuvat, voisin kuvitella niiden johtuvan siitä , että jouduin eristäytymään moneksi kuukaudeksi eikä sinä aikana ollut tekemistä, kun kaikki oli jouduttu perumaan.  Se tuli heti mieleen blogitekstejä selatessani. Nyt tänä vuonna blogitekstejä on mukavampi selata, kun on positiivisempi sävy!

Oh hoh!

Tärskyn porukan kanssa oltu jo kolmea soittolistaa tekemässä ja neljäs on pyörähtänyt käyntiin! Kyllä oli nytkin aika lailla miettimistä, kun piti miettiä oma ehdokas. Kyllä mä nytkin aion tehdä niin, että omia suosikkeja laitan ehdolle, katson sitten, miten niiden käy. Hyvä mieli jäi nyt tästäkin, hienoa!

Torstaiaamu

Kuulin, kun toinen päätynaapuri lähti aamuvuoroon, olin kyllä siinä kohtaa hereillä. Viikonloppu on tosi lähellä, miettii ja ihmettelee, onko se näin lähellä. Kyllä se on!  Tänään mä ajattelen,  että nyt on hyvä mieli, nyt nähdään, mihin se parhaimmillaan pystyy. Tänään mä vaan olen onnellinen!

Viimeiset kurssit vielä käyntiin!

Kaksi kurssia on jo käynnistynyt tammikuussa, helmikuulle odotellaan vielä kahden kurssin käynnistymistä. Parikaraoke lähtee käyntiin ensi viikon keskiviikkona,  italian tunnit  lähtevät käyntiin saman viikon perjantaina. Näitä kahta kurssia ei ehdi olla kovin pitkälti, kun talviloma pukkaa päälle. Hienoa tässä on se, että kaikki kurssit eivät käynnisty kertarysäyksellä tammikuun aikana, näin on ihan hyvä. 

Aika työsarka on ollut

No  kyllä, kun on opetellut Vilppaan kannattajien tapoja! Kyllä jo kahden ottelun jälkeen voi sanoa, että aika hyvin kaikki tavat alkavat olla tuttuja,  mutta pikkuisen petrattavaa vielä jäi.  Vähän pitää saada terävöitettyä omaa tekemistä katsomossa,  muuten kaikki on hyvin.  Tepsin paita ei haitannut Vilppaankaan kannattajia,  hyvä niin!

Tästä se taas lähtee!

Uusi viikko liikkeelle, on vaan niin onnellinen! Olin toivonut, että aika menisi vähän hitaammin, mutta kyllä tää ensimmäinen kuukausi on mennyt niin nopeaan, että hyvä on kun kyydissä pysyy. Hieno viikko, kun kaikki on kohdallaan!

Hyvin onnistui!

Tämä mun punavalkoinen maihinnousu tappiosta huolimatta! Olin niin luottavainen onnistumisen suhteen,  kun Salohalliin menin, ei tuntunut Vilppaankaan kannattajia haittaavan se, että  Tepsin paita oli mukana. Olen käynyt vasta kaksi ottelua,  tuntuu, että nyt on hyvä kannustajafiilis myös koripalloon!

Hieno juttu

Mulla soi Spotifyssä mielikappale, olen vaan tosi onnellinen. Vaikka mulla on tylsä juttu, joka pitää saada tänään tehtyä,  ei se silti tarkoita sitä, etteikö päivästä muuten voisi tulla hyvä.  Ei todellakaan! Olen jo monta kertaa käynyt suuhygienistin vastaanotolla,  aina saman ihmisen luona, joten siltä osin ei ole tylsää.  Ainoa tylsä juttu on hammaskiven poisto, muuten meillä toimii kaikki hyvin!

Kyllä on hienoa!

Viikko on edennyt aikamoisella vauhdilla, sitä olen ihmetellyt  kerran ja toisenkin. Tänään just mietin,  että on se hienoa, kun pääsi katsomaan koripalloa myös, tuntuisi huonolta, jos ei pääsisi. Mutta nyt mennään taas kannatrajakatsomoon!

Epäkohtelias vaikka mitään aihetta ei olisi ollut

Ei kai kukaan nyt itselleen ole epäkohtelias, mutta mun on välillä pakko, kun en ymmärrä  muuten  antaa äidin olla rauhassa ja keskittyä. Koko ajan puhuu kuin papupata, eikä se ole aina niin suotavaa.  Tänään on hyvä mieli kuitenkin,  kun saa viikon  vielä olla. Tänään vielä odottaa , että  pääsee saksan Tunnille!

Onnekas urheilufani

No sitä minä totta totisesti olen! Olen saanut olla mukana kolmessa hienossa kannattajayhteisössä, Tepsin ja LP Viestin kannattajissa pidemmän aikaa,  nyt on myös Vilppaan kannattajakatsomo tullut tutuksi.  Se on tapahtunut tämän vuoden puolella. Oli upeaa huutaa muiden mukana, sitä vaan nautti kyydistä ja meni leveellä. Tepsin kannattajien mustavalkoinen  maihinnousu oli onnistunut, toivottavasti punavalkoinen maihinnousuni onnistuu! Yhden ottelun perusteella sitä voisi kyllä odottaa!

Kurssit alkaa!

No näinhän se nyt sitten  on, pitkin ja poikin kahta seuraavaa viikkoa. Saa nähdä, missä kohtaa  tammikuuta ehdin laittaa Mestiksen hengenpelastajaliigaan menossa olevan verenluovutuksen,  aika kiire siinä tulee, jos sen aikoo saada tammikuun aikana tehtyä.  Hyvin tässä kyllä ehtii, kun tammikuu on puolivälissä,  yleensä on loppukuusta vielä tultu . Tänään mä vaan olen onnellinen,  tässä ja nyt!

On niin helppoo olla nyt ja tässä

Ja niin hieno viikonloppu taas kerran, tällä kertaa Salon messut. Tuli oltua monta tuntia ja monenlaista tuli nähtyä ja koettua  Aika erikoista oli se, että yleensä näkee palloilusalin katsomon tasolta, nyt sen näki salin tasolta. Varmaankin ensi viikolla taas sama juttu, näkee sen siltä tutummalta kohtaa. Näillä nyt mennään!

Parasta iikinä!

No onhan se, kun pääsee Vilppaan kannattajakatsomoon kannustamaan. Facebookissakin oli tullut hyvää palautetta, se oli sellainen juttu,  joka ilahdutti minua todella paljon. Opeteltavaa toki jäi aika paljon,  mutta luottavaisin mielin lähdetään myös Vilpuraa kannustamaan. Onhan se tosi hienoa, kun pääsee näin hienon porukan kanssa kannustamaan.  Kiitos!

Tätä uusi vuosi toi tullessaan

Ainakin sen, että Salon seurakunta kasvoi kahdentoista alueen kokoiseksi,  kun Koski Tl ja Marttila liittyivät Salon seurakuntaan.  Tervetuloa uudet alueet ja alueiden ihmiset osaksi Salon seurakuntaa! Monessa kommentissa olen tämän maininnut ja hienoa on ollut! Vuosi vaihtui melkoisessa rakettien paukkeessa,  on kyllä hienoa!