Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on tammikuu, 2024.

Lakko lähestyy...

Kyllä, mutta aika turvallisin mielin ollaan. Tehdään asiat niinä päivinä, joina niitä voidaan tehdä, ymmärretään niitä, jotka lakkoilevat, sillä sitä pötkii melkoisen pitkälle!  Osa aloista lakkoilee vain perjantain, ainakin linja-autonkuljettajat lakkoilevat vain yhden päivän. Olen luottavaisin mielin sen suhteen,  että maanantaina pääsee taas normaalisti kulkemaan!

Kissa vieköön!

Lakko on alkamassa loppuviikosta, mutta en anna sen haitata omaa tekemistäni. Olen hyvällä mielellä, kun kaikki osuu kohdalleen ja siitä voi nauttia. Onneksi ei tarvitse mennä kansalaisopistoon toiselle puolelle kaupunkia, nyt se on sopivan matkan päässä. Näillä fiiliksillä voi ihan hyvin mennä, nyt mennään!

Ei tullut revanssia

Vaikka sitä itsekin odotti, Kärpät oli sen pienen piirun verran parempi. Toki niitä otteluita on jonkun verran vielä jäljellä,  joten kaikki on vielä mahdollista. Mutta kyllä sitä on aika luottavainen,  kun ajattelee, että on jo yli puoli runkosarjaa jo pelattuna. Olen kyllä sitä mieltä,  että kaikki on ihan mahdollista! Pitää kuitenkin muistaa se, että jääkiekkokin on peli  jossa voitetaan ja hävitään  sen olen itsekin oppinut!

Ei sitten muuta kuin...

Kärppien ja Tepsin peliä seuraamaan ja keräämään hyvää fiilistä päivään! Tänään mä vaan olen niin onnellinen siitä,kun Tepsi voitti Hifkin,  nyt pitäisi saada revanssi tappiolle Kärppiä vastaan. Tänään on se päivä! Hei meidän Tepsi!

Lakkoakin on mietitty...

No onhan sitä vähän miettinyt, mutta ei kovin paljon ainakaan vielä. Toki se vaikuttaa niin, että ihan kaikkia normaalisti tehtäviä juttuja ei pysty tekemään, mutta olen ajatellut asiaa niin, että jonkin ajan kuluttua ne pystyy taas tekemään. Ystävien näkeminen tulee myös olemaan aika haastavaa, mutta lakon jälkeen se on taas mahdollista!  Näillä mä menen tässä ja nyt!

Onhan tämä hienoa...

Kun äidin toipuminen silmäleikkauksesta on edennyt suotuisasti. Tänään minulla on taas se pitkä päivä, kun pitää olla  jo puoli yhdeksältä opistolla. Viime viikolla kurssin alkaessa olin ihan varma, etten olisi ajoissa, mutta kyllä mä olin, muistaakseni olin vähän etuajassa.  Laulaminen on mukavaa, fiilis on toivon mukaan ihan hyvä! Näillä nyt sitten mennään ja nautitaan tästä elämästä!

Nyt on parempaa!

Kun ei enää tarvitse kulkea kahden kodin väliä. Eihän se nyt mitenkään iso työ ollut, mutta kyllä se itsestäkin tuntui aika epämukavalta. Emme olleet osanneet varautua siihen, että leikkaus tulisi näin pian, mutta nyt sitä ei tarvitse sen kummemmin miettiä. Tänään on mukavaa, kun kansalaisopistolle pääsee !

Onhan tämä aivan erilaista !

Kyllä se kieltämättä vähän oudoksutti minua, kun en ollut moniin vuosiin nukkunut näin, että oman huoneen sijasta nukkuu ystävättären huoneessa. Onhan se ollut mukavaa, hyvin on ainakin ensimmäinen yö mennyt. Tällä kertaa mennään näin, kun äiti on ollut silmäleikkauksessa, lisäksi hän pelkää, että Huisku loukkaa itsensä, kun hänen sänkynsä on niin korkea eikä hän oikein pääse sinne.. Tänään on kaikki ihan hyvin!

Jännittävä monella tapaa

Sellainen tää päivä vähän on, kun on niin monta asiaa , mitä mun pitää jännittää. Tänään karaoketunti alkaa jo puoli yhdeksältä, ensimmäinen kerta, kun se alkaa näin . Eihän se mikään iso muutos sinällään ollut, mutta kieltämättä toi vähän jännitystä päivään . Äidin toiveesta olen jättänyt hänen silmäleikkauksensa pois mielestä,  hän sanoi, että ongelma on hänen, ei minun.  Kyllä nyt ihmisillä tuntuu olevan luottamus siihen, että heti ensimmäisenä torstaina ollaan puoli yhdeksältä paikan päällä!

Ensimmäinen saksan tunti

Kerroimme omasta joulun ja uudenvuoden vietosta. Opettajamme oli ensimmäistä kertaa Pohjois-Amerikassa,  kun hänen poikansa on vaihto-oppilaana Kanadassa. Kaupunki, jossa Arttu on, se on todellinen jääkiekkokaupunki, kun kyseessä on Winnipeg. Opettajamme oli ollut myös NHL-ottelua katsomassa, Winnipeg ja Boston olivat vastakkain. Hienoja kuvia, kiitos  Anne!

Muista tämä!

Loppuviikon kursseille lähtiessä pitää  nyt sitten muistaa se, että niille lähdetään aikaisemmin.  Karaokeen tuli kaikkein eniten aikaistusta, kun siihen tuli puoli tuntia aikaisempi aloitus. Italia on vähän maltillisempi, kun siihen tuli 15 minuutin aikaistus. Olen aika luottavainen sen suhteen,  että muistan nämä aiemmat lähtemiset!

Onhan se hienoa!

No on, kun on päässyt kansalaisopiston kursseja aloittamaan. Kyllä mä pidän kotona olemisesta myös, mutta kyllä tää kurssien aloittaminen on myös mukavaa.  Kyllä huomasi heti ekalla tunnilla, että laulamiseni ei kulkenut ihan niin hyvin kuin se olisi voineet kulkea, mutta ihan tyytyväinen olen!

Kirja sai uteliaaksi!

No, kyllä! Tänään sain luettua 15 sivua,  joten sivumäärä meni päälle sadan. Nyt sitä on tullut uteliaaksi, kuinka paljon ystäviä kissa saa. Saa nähdä mitä kaikkea kirja tuo mukanaan, innokkaasti taas jatkan lukemista!

Onhan se...

Aikamoistahan se on, kun olen just ehtinyt linja-autoasemalle, tulee puhelinsoitto, että olen unohtanut kukkaroni.  Ja sittenhän siinä tulee manattua sitä, kun ei  taaskaan ollut ajatus mukana.  Asperger-ihmiselle kun tuppaa helposti käymään niin, että ajatus ei aina ole mukana. Ollaan nyt ainakin vähän paremmaksi tultu , mutta aina välillä käy näin.

Yle Kääre

Vilkaisin Yle Käärettä, ei siinä mitään kovin suuria yllätyksiä ollut,  mutta jotakin pientä siinä oli. Yllättävintä oli se, että maastohiihto oli se aihe, josta olin lukenut kaikkein eniten. Se oli yllättävää sikäli,  että en ole juurikaan seurannut maastohiihtoa. Kaikki muu oli sitten vähemmän yllättävää, eniten katsomani sarjan veikkaus meni täysin nappiin!  Olin nimittäin veikannut, että talojen historiasta kertova sarja  olisi ollut se, jota olen katsonut eniten, se sieltä sitten tuli!  Eikä eniten kiinnostava genrekään ollut kovin yllättävä, se oli historia!

Ensimmäistä kertaa Forza Vilpuran mukana

Facebook heitti minulle muiston, että oli ollut loppiaisen jälkeinen ensimmäinen päivä.  Itse muistin, että olisi ollut tammikuussa 2023, myt oma muistikuva vahvistui.  Siinä oli hurjasti opeteltavaa,  kin toimintatavat olivat niin erilaiset kuin lentopallossa. Nyt olen opetellut kaiken ja pysynyt hyvin mukana, hieno juttu! Kannustaminen on mukavaa, koripalloa on hieno kannattaa!

Ei ole pakkanen näin kovin paukkunut!

En ainakaan henkilökohtaisesti muista, että olisi näin kylmää ollut! Just  jokin aika sitten katsoin ja huomasin,  että pakkasta on 25 astetta, tuollaisia lukemia mitataan harvoin. Pakkasta on toki aiemminkin ollut,  mutta ei ihan näin paljon.  Mennään nyt eteenpäin ja ollaan iloisia!

Loppiaisena vuonna 2023

Oltiin Marttilan kirkossa messussa, jossa toivotettiin koskelaiset ja marttilalaiset tervetulleiksi osaksi Salon seurakuntaa. Salon keskustasta ja Halikosta oli sankoin joukoin porukkaa liikkeellä,  bussilastillinen Salon ja Halikon alueiden luottamusihmisiä ja seurakuntalaisia oli mukana. Muurihaudassa oli vielä jouluasetelma, se oli todella upea.  Salon seurakunta sai kaksin uutta kirkkoa,  funkkistyylisen Kosken kirkon ja Marttilan kauniin puukirkon!

No onhan se hyvä mieli!

No onhan se! Tänään mä muistan sitä, kun vuosi sitten toivotettiin Kosken ja Marttilan alueiden ihmiset tervetulleiksi osaksi Salon seurakuntaa. Loppiaisaamuna keskikaupungilta ja Halikosta lähti bussilastillinen luottamushenkilöitä ja tavallisia seurakuntalaisia. Oli hyvin vahva tunne siitä, että kyllä marttilalaiset ja koskelaiset ovat osa meidän seurakuntaa. Tunne on entisestään vahvistunut vuoden aikana,  saatiin kaksi uutta aluetta seurakuntaan!

Vilppaan kannattajien matkassa

Vuoden 2023 tammikuusta asti olen olut Vilppaan kannattajaryhmän Forza Vilpuran mukana, todella hienoa on ollut! Ensin kyllä mietti kerran ja toisenkin,  mutta kun pääsi mukaan, sitä on nyt sitten sille tielle jäänyt. On ollut hienoa olla mukana, ihan  kaikkeen huuteluun en ole lähtenyt,  mukaan, koska se ei ole minun tapani olla faniporukassa mukana. En lähde mukaan tuomareiden kritisointiin, koska he tekevät työtään. Muuten voin kyllä kannustaa ja olla  mukana,,  jo se on tosi hienoa!

Toiveita tälle vuodelle

Yksi toiveista on ainakin se, että olisi mahdollisimman monta hyvää päivää. Eikä haittaa ollenkaan,  vaikka huonompiakin päiviä tulee sekaan. Sitä on jo niin tottunut siihen, että huonompiakin päiviä on, sen kyllä tietää. Mutta aika luottavainen olen sen suhteen,  että osa toiveista toteutuu,  hyvä niin! Hyvällä mielellä vuotta eteenpäin, vauhdilla se taas menee!

Vuosi 2024 liikenteeseen!

Tästä se lähtee,  toivottavasti on ihan yhtä hyvä kuin viime vuosikin oli.  Tänään on monta toivetta tähän alkaneeseen vuoteen, jää nähtäväksi,  saanko kaikki toiveet toteutettua. Toivottavasti ainakin osa toteutuisi,  se olisi mukavaa. Ihan kaikkien ei tarvitse toteutua, olen tyytyväinen,  jos jokin osa toteutuu.  Hyvää uutta vuotta!