Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on 2024.

Ihania juttuja!

Onhan niitä löytynyt ihan kukkuramitoin, runsaalla kädellä on ollut. Olen  nyt alkanut seurata Bjärkaksen tilan kissojen Instagram-tiliä, siinä kissat touhuavat ihmistensä mukana.  Justus-kissa on aika hieno, hänestä mä pidän! Justus on punainen, hänessä on myös hieman valkoista rinnassa, vatsasaa ja tassuissa. Komea kollipoika!

Juhannusviikko

Se tässä nyt alkoi, on niin huikea fiilis tehdä vaikka mitä! Olen suunnitellut itselleni tekemistä äidin sokkomatkan ajaksi,  kuinka huikeaa onkaan kuulla, millainen reissu on ollut . Tänään on ollut vauhdikas päivä,  sen kiivastahtisuus yllätti ihan kunnolla! Kyllä sitä on kokenut kiivastahtisia päiviä ennenkin,  mutta mikään niistä ei ole ollut yhtään näin kovatahtinen  kuin tämä. Mutta hyvä on päivä ollut tänäänkin !

Koko päivä kuorossa kiljumista

Kuorokiljunta on ollut aikamoista,, kun Huisku on ollut hankala.  Räksyttäminen on ollut ihan kokoaikaista, mutta muuten on mennyt ihan hyvin   Enkä ole varmaan ainoa, kun sitä haukkumista ei voi sietää. Mutta hyvällä fiiliksellä on menty taas tämäkin viikonloppu!

On tää niin mahtavaa!

Päästä Huiskun kanssa ulos, muuta ärsyttävää ei olekaan kuin haukunnan kimakkuus. Se on sellaista, että se ottaa korviin ihan kunnolla. Välillä ihmettelen, miksei rääkäistä kunnolla, mutta ei se kyllä ole ollenkaan äidin tapaista. Minun tapani on se, että huudan voimakkaasti,  se ei ole mukava tapa.

Tiistai

Just nyt on niin hyvä mieli. Tänään own onnellinen.  Muistan ilolla sitä viikkoa, mikä on juuri mennyt, on mennyt taas kerran uskomattomalla vauhdilla. Tänään mä olen iloinen, kun Vivamon reissukin häämöttää parin päivän päässä. Tänään  on kelin puolesta hyvä päivä!

Upeaa aloittaa uutta viikkoa!

No onhan se, kun edellinen viikko ja viikonloppu olivat niin hienoja. Kun on saanut seurata lentopalloa viime viikon keskiviikosta lähtien,  sitä on vaan nauttinut kunnolla. Ja tästä alkavasta viikosta on tulossa ihan yhtä hyvä kuin viime viikko oli. Ihan luottavaisin mielin ollaan!

Voi vitsi, mikä viikonloppu!

Ei sitä silloin keväällä Timon kanssa jutellessa osannut kuvitella,  kuinka lähellä Power Cup oikeesti on. Nyt sitten viimeinen pelipäivä ja kotiin paluu. Voitte vaan kuvitella,  miltä se tuntuu, kun osa viikosta menee ihan pähkinöinä. Näin se in mulla mennyt, on kyllä ollut tosi hienoa! Täytyy olla iloisin fiiliksin, näillä mennään!

Tää on ihan ollut parasta!

Kun on saanut seurata Salon Viestin lentopallojunnujen edesottamuksia Power Cupissa! Hyvä fiilis on ollut heti ensimmäisestä päivästä lähtien,  Salossa pyörähtivät lasten laulukaupunki ja iltatorit käyntiin.  Ilo on ollut niin huikeaa,  että ei mitään tolkkua!

Kreisipähkinöinä!

No sitähän tässä nyt ollaan koko loppuviikko, kun tuhat ja sata hauskaa asiaa pyörähtää käyntiin. Tänään sitten kaks  linja-autolastillista Viestin lentopallojunnuja lähti Joensuun Mehtimäkeen Power Cupia pelaamaan.  Se on käynnissä loppuviikon. Myös Salon päässä pyörähtävät ilratorit ja lasten laulukaupunkitapahtuma käyntiin, joten kyllä tapahtumaa riittää kokki loppuviikolle!

Iloinen sunnuntai

On ollut mukava päivä tänään, Ida sai meiltä kuunliljoja, hän vie ne Vantaalle.  Kesällä  sitten pidän kavereitani ajan tasalla siitä  mitä mun kesässäni tapahtuu. Kyllä ainakin näitä kavereina olevia  linja-autonkuljettajia,, kyllä se on mukavaa kertoa, kun haluaa pitää ajan tasalla. Tässä sitä ollaan, menossa kohti kesää!

Haikea fiilis

Täytyy kyllä myöntää, että fiilis on haikea. Kun torstaina ja perjantaina pääsi viimeiset kerrat Jonckerien kyydissä, totta kai siinä on se oma tunne mukana. Etenkin siinä kohtaa, kun  kiittää kuljettajaa, se haikeus hiipii väkisin mukaan.  Niin mulle kävi sekä torstaina että perjantaina,  molempia kuljettajia kiittäessä. Hyvä mieli, kaikki on niin hyvin kuin vain voi olla!

Olipa mukavaa!

Aamulla kaupungille tullessa nähdä Marko, muutama sana siinä ehdittiin vaihtaa, ennen kuin hän lähti Taalintehtaalla käymään. Kovasti sitä aprikoi, miten Jonckerien käy, onhan se minulle aikamoinen paikka, kun aina on niiden kanssa tottunut kulkemaan. Vappuviikolla olin Markon kyydissä,  nytkin oli mukava mähdä! Lupasin laittaa Facebook-sivulleni kuulumiset kesältä, varmaan myös syksyllä tulee laitettua jotain!

Kertakäyttöinen muovipussi

Sitä se elämä aina välillä on,  mutta kuitenkin se on ihan mahtavaa!  Jos elämä olisi tylsää, ei sitä voisi elää niin hyvin kuin sen haluaa elää. Ja silloin just hirttää kiinni,  kun oma fiilis lähteä päivään ei ole se ihan kaikkein paras. Ja silloinkin,  kun viivyn jossain  oikein kauan. Mutta näillä mä menen!

Iloinen fiilis!

Ensin arvelin,  että en pääsisi torstaina Jonckerien kanssa kulkemaan, illalla sitä pääsi auton 86 kanssa kuuden aikaan! Kuljettajana oli yksi Vainion Liikenteen mukavimmista kuljettajista, Tapani siinä oli! Hän sanoi, ettei ollut viitsinyt kääntää Radio Novaa pois päältä,  minä vaan olin, että ei se mitään haittaa.  Mulla on ollut hyvä fiilis lähteä perjantaihin!

Toukokuun parhaat

I lman muuta se, kun olen ollut runoesitystä kuuntelemassa ja Taalintehtaalla käymässä. Ne saivat mielen hyväksi ihan täysillä!  Pian sitä unohtaisi Taalintehtaan, jos siellä ei ollenkaan vierailisi. Joten vierailut ovat aina mukavia!

Vappu!

No tuo vappuaatto meni taas niin, että en välttynyt Radio Novan kuuntelulta ollenkaan! Enkä edes halua välttyä  kun joskus sitä tulee  kuunneltua jopa sukulaisten kyydissä ollessa. Vappuna on hyvä mieli,  kun kaikki tehdyt jutut ovat menneet hyvin. kyllä nyt on kaikki kohdallaan!

Upea reissu!

No onhan se, kun on vaan jaksanut Helsinkiin lähteä, on sieltä sitten jaksanut takaisinkin tulla. Hukkareissu tämä ei todellakaan ollut,  olin tosi tyytyväinen reissuun. Moni reissussa mukana ollut sanoi, että on hienoa , kun reissuja järjestetään. Olin yllättynyt siitä, että meidän linja-automme on Launokorvelta, mutta hienoa oli  senkin kanssa kulkea!

Upea iloinen viikko

Sitähän tämä viimeinen kansalaisopiston viikko on ollut! Konsertit olivat todella onnistuneita, myös ensimmäinen kevätkonsertti säestäjän kanssa laulavan ryhmän mukana.  Tänään mä saan olla  iloinen, kun olen ollut mukana. Niin hienoa se on ollut!

Vähän ärräpäitä

Tällä kertaa  ärräpäitä aiheutti hallituksen veronkorotus ja reilu sellainen. Suklaan arvonlisävero nousi melkein 12 prosenttiyksikköä, 11,5 on se tarkka prosenttiyksikköluku, jolla suklaan arvonlisävero nousee.  Vaikka suklaan ei ole ihan sieltä terveellisimmästä päästä, arvonlisäveron kertakorotus olisi voinut olla maltillisempi, ei kerralla noin suurta.

Lentävät ärräpäät

Varmaankin moni meistä lennättää ärräpäitä samasta syystä kuin minäkin. Syynä ärräpäiden lentelyyn ovat nämä jatkuvat takatalvet, jotka kaiken lisäksi ovat tarpeettomia!!! Loppuviikosta ja ensi viikon aikana ei enää tarvitse ärräpäitä  lennättää,  se on jo hyvä juttu!

Liian hiljaa....

Taas se radio on liian hiljaa, vaikka olin jo kertaalleen yrittänyt. Miten se nyt voi olla taas mahdollista? Kai se on vähän makuasia miten radion tahtoo kuuluvan. Mutta mä vaan yritän, kun en aina oik4mein hahmota  Kyllä mä olen tosi tyytyväinen,  kun äitikin alkaa pikkuhiljaa toipua flunssasta.  Hyvä fiilis, kun kaikki on kohdallaan!

Ei enää takatalvea, kiitos!

Alkoi olla jo kiintiö takatalvien suhteen täynnä, mutta eikö sen pitänyt vielä kerran tulla, voi perhana! Toivon mukaan nyt olisi viimeinen takatalvi,  ettei nyt enää tulisi, vaan oltaisiin jo menossa lämpimämpään suuntaan.  Ei minua viileä ilma sinällään haittaa, mutta nämä iänikuiset takatalvet tympivät. Kun on jo vähän kevättä ja lämmintä, seuraavassa hetkessä on jo takatalvi.  Nyt ei enää tarvitse yhtään takatalvea!!!!

Hyvä mieli

Tänään oli hyvä fiilis päivään! Torstain karaokeharjoitus on mennyt nappiin, tosin ekaan kappaleeseen ei tahdottu löytää sopivaa korkeutta.  Mutta kun korkeus löytyy, laulaminen sujuu just niin kuin sen tahtoo sujuvan. Laulaminen ja hyvä mieli, näin mennään!

Macanudo

No nyt mä löysin Macanudo-sarjakuvakirjan! Se on juurikin sellainen kuin sanomalehdissä, ainakin Salon Seudun Sanomissa ja Ilta-Sanomissa! Vähän olen tätä kirjaa selannut, tosi hauskaa! Kirja on just tyypillinen Macanudo!

Vältä ylireagointia!

Olisihan sitä ylireagointia hyvä välttää.muutenkin, mutta ennen kaikkea nyt, kun flunssa tekee kenkkumaisen olon. Silloin on hyvä välttää kaikkea rumaa, myös rumaa huutelua. Mutta jos on iloisia asioita, joiden takia huutaa ja iloitsee, eivät kai  ne ole rumaa huutelu?

Olihan tää aika yllättävää!

Että Salon seurakuntatalo on ehdolla rumimmaksi rakennukseksi.  Se on moderni, mutta ei se kyllä kovin ruma ole. Vähän se ihmetyttää, kun se on sisältä todella kaunis. Sitä en tiedä, onko se mielletty sisältäkin rumaksi,  mutta ei se kyllä mun mielestä ole kovin ruma. Ei todellakaan ole ruma!

No nyt se Nova soi kotonakin!

Jo vain! Kun on aika monta kertaa kuunnellut kokonaisia pieniä linja-autossa kuljettuja matkoja, olihan se helppo päättää, että Nova soi myös kotiradiossa. Pientä kohinaa on, mutta siitä huolimatta se kuuluu aika hyvin. Kyllä se nyt on Radio Nova kotonakin!

Iloisia asioita ei voi takavarikoida!

No eihän niitä voi takavarikoida,  kun niitä voi  tuĺla paljon! Eihän voi takavarikoida sellaista luonteenpiirrettä, joka on  tosi tärkeä osa itseä. Ei voi takavarikoida hyviä muistoja,  joita ihmisten kanssa jutellessa ja ollessa tulee. Minulla on.paöjon  asioita,  joita ei voi takavarikoida!

Pahuksen lenssu!

Koko talvi on selvitty ilman lenssua ja nyt sen pahuksen piti puhjeta. Johtuu kyllä varmaan siitä, kun pöpöjä on ollut niin paljon liikkeellä, ei tälle lenssulle oikein muuta selitystä ole kuin tämä pöpöjen massiivinen liikkeellä olo. Toivon kovasti,  että mun ei tarvitsisi olla ensi viikkoa poissa kursseilta, että toipuisin kunnolla tästä lenssusta!

Vähän pelotti

Kun oli niin kova allergisen nuhan puhti päällä, pelotti lähinnä se,  nukunko hyvin. Pelko oli ihan turha, nukuin kyllä tosi hyvin. Aivan koko yö meni hyvästä sileässä unessa, se on hyvä juttu! Kyllä.mä nukun aina hyvin, on tilanne mikä tahansa!

Ei ole aprillipila

Että vielä on yhden pyhän verran  pääsiäistä jäljellä. Eikä sekään ole aprillia, että odotan jo kovasti pääseväni opistolle. Nyt on jäänyt niin paljon kurssikertoja pois, nyt pääsiäisviikon aikana saksa ja karaoke ovat olleet normaalisti.  Tänään on hyvä päivä tulossa,  hyviä päiviä ei haittaa edes sääennusteisiin pesiytynyt takatalvi!

Pääsiäisenä

On pilvipoutaa, mutta näyttää siltä, että aurinko tanssii pilvien takana! Mun fiilis on hyvä, kaikkiv on kohdallaan.  Pahin pettymys puoliväierätappiosta on jo ohi. Vahvin tunne tällä hetkellä on ylpeys joukkueesta. Kiitos Tepsi!

Pääsiäislauantai

Mukavan upea päivä on, mulla soi musiikki.  Hyvä mieli on ollut läpi pyhien, on saanut mennä ihan kunnolla. Kovasti odotellaan hyvää mieltä näihin viimeisiin viikkoihin kansalaisopistolla. Tänään on varmaan viimeinen päivä,  kun saan pukea Tepsin kannattajapaidan päälleni. Puoliväieräsarja on nimittäin katkolla Tapparalle tänään. Mutta voin jo nyt sanoa, että hyvin ovat molemmat pelanneet!

Tänään vielä

Tänään vielä mennään kansalaisopistolle, mutta perjantai onkin jo vapaa.  Sitten on vielä huhtikuun puolella yksi päivä vapaana, kahdeksi viimeiseksi viikoksi palataan normaaliin neljän päivän tahtiin. Mutta on se vasn ihmeellistä,  miten hienolta on tuntunut, vaikka on ihan täysillä painanut menemään näitä kursseja. Nyt tuntuu ihan hyvältä mennä!

Ei olisi ollut mahdollista

Välttyä Radio Novan kuuntelulta näinä muutamina viikkoina,  Eikä sitä.edes olisi halunnut , kun aina välillä tulee itsekin kuunneltua.  Varsinkaan nyt, kun näissä linja-autoissa tulee useampaan kertaan kuunneltua. Minua ei haittaa,  se on tosi mukavaa!

Nyt niitä vapaapäiviä on!

Kyllä, nyt on vapaapäiviä niin paljon, että tulee vain puolikas viikko tehtyä! Toinen kurssi jää pois keikan takia ja toinen jää pois sen takia, koska se on pyhä. Eli nyt todellakin on paljon vapaita tiedossa, mutta nyt mennään näillä eteenpäin!

Puolikas viikko

Teenkin  nyt sitten puolikkaan viikon, kun osa kursseista jää pitämättä alkavan viikon aikana. Yksinlaulu jää pitämättä keikan takia ja italian tunti jää pitämättä pyhän takia.  Joten taas saa ihmetellä,  kun on puoli kymmenen ajoissa maanantaina liikenteessä, muistaa sitten syyn, miksi jäi pitämättä.  Hyvä mieli  tässä ja nyt!

Voi vitsi millaisia päiviä!

Niin paljon hyviä juttuja mahtunut päiviin, etenkin onnistunut karaokepäivä ja monenlaista muutakin! Päällimmäisenä on jäänyt mieleen tää hyvän mielen karaoketunti, enpä olisi ikinä osannut ajatella tällaista! Kevätkonserttiin valikoitui open valinta, ihan kuten syksylläkin oli tehnyt. Hieno kappale on kyllä sekin, olen tosi iloinen, kun saan laulaa sen konsertissa!

Tänään se alkaa!

Tepsin puolivälieräsarja Tapparaa vastaan! Olen kyllä tosi ylpeä siitä, että säälipleijareista päästiin näin pitkälle! Vastus on kyllä tosi hankala, mutta ollaan tyytyväisiä tähän! Täytyy luottaa omaan joukkueeseen  varsinkin nyt, kun kausi vielä jatkuu, näillä mennään eteenpäin ja on aika kannustaa!

Hienoja juttuja!

No ainakin se, että Tepsi pääsi säälipleijareista puolivälieriin.  Eikä ainakaan viikon ensimmäisenä päivänä voinut välttyä Radio Novan kuuntelulta, taitaa käydä niin, että ei onnistu loppuviikollakaan.  Mutta tää on hyvä, kun on mennyt näin, hyvä viikko on tullut!

Saas nähdä

Onko tämä viikko sellainen, etten voi välttyä Radio Novan kuuntelemisesta.  Loppuviikosta sitä on sen suhteen viisaampi.  Voi olla, että samalla linjalla mennään myös tämä viikko. Kyllä mä voisin kuvitella,  että jommassakummassa Taalintehtaan autossa Radio Nova on auki, katsotaan,  kuinka sen kanssa käy!

Ehkä ensi viikollakin käy niin...

Etten voi Radio Novan kuuntelulta välttyä,  kun en ole välttynyt tämänkään viikon aikana. Ei se Novan kuuntelu ole minua pahemmin haitannut, siltä osin on sujunut ihan hyvin.  Vähän on ollut sellainen fiilis,  että kyllä mä vielä kuuntelen Radio Novan ohjelmia itsekin.  Kai se sitten johtuu siitä, kun sitä on niin tottunut kuuntelemaan linja-autossa. 

Perjantai

Jostain pitäisi saada kaivettua se hyvä mieli , joka oli torstaina loppupäivästä vähän kateissa. Fn tiedä, miksi se oli kateissa, mutta en vaan ollut ihan se paras versio itsestäni.  Oli kyllä muuten hyvä fiilis,  niin se on myös viikonlopun kynnyksellä! Tää on niin hienoa,  olla näin!

Ei huonoa fiilistä päivään!

Sitä en halua ollenkaan,  en varsinkaan nyt,  kun tiedän hyvän päivän olevan tulossa. Jos nyt muutama ärräpää pääsee suusta,  se ei haittaa,  mutta ne eivät saa pilata koko päivää.  Tänään meillä on vapaavalintainen kappale, vielä en ole ehtinyt miettiä,  mitä laulan. Kai mä jonkun suosikkikappaleeni yritän Muvikasta löytää, eiköhän se löydy!

Tätä en halua!

Että rumien sanojen käyttö tarttuisi minuun!  Olen joutunut kuuntelemaan kirosanoja äidin reumasärkyjen takia, toisaalta kyllä ymmärtää senkin  että ei se reuma mikään kovin mukava tauti ole. Kiroilu johtui ihan särkevistä käsistä.   Ei se johdu minusta,  vaikka olen monta kertaa sitäkin miettinyt. Yritän olla mahdollisimman  kiltti, etten olisi liian vaikea. 

On se viikko vaan mennyt!

Eikä oikein tajua, mihin se menee! Tässä on ehtinyt tulla kaksi peräkkäistä voittoa Tepsille, selvyys siitä, että Tepsi pelaa pudotuspeleissä. Käytännössä se varmistui  lauantaina, kun Tepsi voitti  Lukon. Oltiin ihan upeilla fiiliksillä, no taas oli sikailua, mitä ei saisi olla. Mutta nyt on hienoa, ku  pudotuspelipaikka on selvä!

Kohti uutta viikkoa

Ihan huikea fiilis oli lauantaina, kyllä huomasi, että viisi kuukautta oli mennyt edellisestä kerrasta, kun olin lentopallos ollut katsomassa. Rummut olivat poissa, mutta se ei kannustamista haitannut oikeastaan ollenkaan! Kyllä sitä pystyy tekemään parhaansa, vaikka muutoksia olisikin matkan varrella tapahtunut. Kylläne rummut ovat ottaneet minunkin korviini, mutta ei mitenkään häiritsevästi. Hienoa on olla mukana!

En kyllä tykkää

Kun pitää mennä jo puoli yhdeksäksi, mutta kyllä sitä on jo tähän tottunut, kun  tammikuusta asti on jo mennyt näin. Siinä vaan pitää nousta niin aikaisin, eihän se nyt minulle ongelma ole, mutfa voisin ajatella, että se olisi äidille, mutta  ei ole ollut ongelmia hänelläkään. Tänään on hyvä päivä, kyllä me tästä selvitään!

Vallan merkillistä!

Kun en vielä tiistainakaan ollut uskaltanut kysyä, mitä naapurissmme on tapahtunut. Olin tulossa saksan tunnilta kotiin, Elias ja Samu tulivat minua vastaan, olivat menossa lenkille.  Olisin kyllä voinut kysyä,  mutta olin sitä mieltä,  että minun pitää kunnioittaa naapurieni yksityisyyttä Se on edelleen tärkein periaate, mikä minulla on. 

Aika ihmeellistä!

Kun en ole vieläkään uskaltanut  kysyä, mitä on tapahtunut.  Naapurimme Marjut oli lenkillä tullessani kurssilta kotiin, toki olisin siinä kohtaa voinut kysyä, mutta rohkeus ei ainakaan vielä nyt ole siihen riittänyt.  Mutta kai se rohkeus siellä on!

Ens viikolla....

No ens viikolla ois taas mukava aloittaa loman jälkeen. On ihan mukavaa, kun taas jaksaa painaa neljää päivää, mitä opistolla tulee tehtyä, se on ihan mahtavaa! Tänään on taas vierähtänyt päivä niin nopeasti, ettei mitään rajaa!

Loma loppusuoralla

No näinhän se on! Kun on viikon lomaillut,  jaksaa paljon paremmin loppukevään. Voi olla, että mikään kurssi ei mene toukokuun puolelle, toistaiseksi on näyttänyt aika hyvältä sen suhteen. On siihen auttanut ainakin se, että Annen poissa ollessa meillä on ollut espanjan opettaja Päivi. Tää on niin mahtavaa!

Aikamoista ihmettelyä

No onhan se ollut näinä viimeisinä parina päivänä,  eihän siitä ole kovin monta päivää,  kun just olin nähnyt Sepon ajossa. Nyt sitä toivoo, että hän saisi itsensä kuntoon ja pääsisi taas ajoon! Ollaan nyt ainakin luottavaisin mielin,  että vatsavaivojen syy selviää, se olisi nyt todella tärkeää!

Tästä se lähtee

Talviloma liikkeelle!  On mukavaa, kun ei kokonaiseen viikkoon tarvitse mennä kansalaisopistoon kursseille eikä koululaisten tarvitse mennä kouluun. Mietin jo kovasti, mitä laulaisin loman jälkeen, vaihtoehtoja on ihan kiitettävästi! Eikä löytäminen ole vaikeaa, kun vaihtoehtoja on melkoinen määrä!

Miksi?

Pitää pidättää niin paljon ihmisiä, kun he ovat kunnioittamassa oppositionohtajan muistoa? Miksi Venäjän viranomaiset eivät voi jättää heitä rauhaan? Miksi pitää pidättää rauhallisesti käyttäytyviä ihmisiä, pidättämisen ymmärtäisi,  jos vastustaisi viranomaisia. En ymmärtänyt, miksi  näin tehdään, mutta demokratian puite on ajanut Venäjän tähän tilanteeseen. 

Kovasti toivon...

I tselleni ja muille oikein mukavaa talvilomaa!  Ystävilleni Ari-Pekalle ja Markolle mukavia reissuja Saariselälle ja Ylläkselle, kun ovat lähdössä lasketteluriparilaisten kanssa liikenteeseen. Kyllä varmasti tulee sellainen olo, että reissu on mukava, nyt tosin on eri aika lähteä kuin mitä kesällä oli. En epäile ollenkaan, etteikö riparin jälkeen riittäisi juttua, ainakin kesäriparista riitti, uskon että tästäkin riittää!

Stop nyt!

Siinä missä poliittisilla lakoilla yritetään pysäyttää hallituksen sanelupolitiikkaa, minullakin on asioita, joita haluan pysäyttää. Minulla pysäytettävät asiat liittyvät negatiivisiin luonteenpiirteisiin, joita on tosi monella ihmisellä, myös omasta lähipiiristäni näitä ihmisiä löytyy.  Nyt on aika pysäyttää negatiivisuus, tämän otan tehtäväkseni!

Aikamoinen alku tähän viikkoon!

No onhan se, kun laulu sujui taas vaikka kuinka hyvin! Vähän saa olla tyytyväinen,  kun nyt löytyi hyvä vaihtoehto konserttiin. Talvilomalla on monta suunnitelmaa, niitä on aikaa toteuttaa, kun myös opistolaiset lomailevat ensi viikon. Kotiin tulin hyvillä mielin, kun päivä oli lyhyt, ihan heti en lähtenyt , mutta pian lähti ja pian tuli kotiin! Taas on Marko lähdössä rippikoululaisten kanssa reissuun, Saariselkä kutsuu ystävää! Niin mahtava on taas kuunnella ja kertoa omasta talvilomasta!

Presidentinvaalit ratkeavat!

No nythän se selviää, kummasta tulee tasavallan presidentti! Onhan se ollut aika huikea reilun kahden viikon ajanjakson, kun toista kierrosta on kampanjoitu. Tänään on ihan huikeaa, ei ole väliä, kumpi tulee valituksi, molemmat ovat olleet hyviä ehdokkaita!

Happy Ewok

No sellainen sitä vähän on, kun viikonloppu on tulossa. Toki tämä päivä on vielä kansalaisopiston, mutta viikonloppu on lähempänä kuin osaat ennakoida. Tänään on aika vauhdikas päivä, mutta kansalaisopisto on vain puolitoista tuntia, ei ihan sellaista superpitkää päivää, mitä on torstaina. Hyvä päivä tulee, kyllä!

Onneksi kammopakkaset eivät ole tulossa tänne etelämmäs!

Se on kyllä tosi hyvä, että ihan 40 asteen pakkasia ei ole tulossa, toki etelässäkin on paukkupakkasta. Mutta onhan sekin jo aika kylmää, kun 20 astetta on pakkasta. Pitää laittaa vähän enemmän vaatetta,  mutta sillä sitä sitten selviää! Loppuviikko, odotan onnistuvia kurssipäiviä. Karaoken laulaminen on ihan parasta!

Sarjatko liian lällyjä?

Pitääkö niissä olla hurjia kohtauksia, joissa käytetään välillä hyvinkin brutaalia väkivaltaa?  Sitäkään en oikein ymmärrä.  Kun en itse ole kovin väkivaltainen, siksi sitä ihmettelee. Mutta toisaalta ymmärtää sen, että kaikkia ei voi miellyttää, ei edes  Yle. Täytyy myös ottaa huomioon se  mitä liiallisella lällyydellä tarkoitetaan.  Mutta mielestäni eivät ole liian lällyjä.

No ni!

Vähän mä kyllä mietin, että  millainen päivä tästä tulee, alkaako tökkiä ihan heti aamutuimaan vai alkaako mennä hyvin. No niinhän siinä sitten kävi, että maanantai  sujui ihan mukavasti! Vähän jännitystä tuotti se, että laitoin Eetulle sähköpostia ekan kerran niin, että nuoteista ottamani valokuva on siinä mukana. Hyvin sekin onnistui!

Fanittamista ja kannustamista

  On se vähän näitä molempia. Se meidän olemisemme kannattajakatsomossa. Iloitaan siitä, kun Vilpas tekee pisteitä,  käsiä lyödään yhteen Vilppaan puolustaessa. Vaikka isot rummut paukkuvat melkein suoraan alapuolellani,  ei se ole minua pahemmin haitannut.  Välillä olen lyönyt käsiä yhteen rummun tahtiin, se on ollut hienoa! Chanteissa oli hurjasti opeteltavaa,  mutta tosi hyvin on nyt mennyt! Toivottavasti menee tänäänkin!

Vilppaan kannattajien matkassa

Olen saanut olla Suomen parhaan koripallon kannattajaryhmän mukana vähän reilun vuoden.  Tammikuussa 2023 aloitin ja siitä asti olen ollut mukana, olen pitänyt siitä kovasti. Vierasreissuille en ole lähtenyt mukaan, koska matkat ovat hyvin pitkiä. Salohalli   on ollut minulle se paikka, jonne olen ihan mielelläni lähtenyt. Aika pitkälle saa Ilmarin suoraa mennä, ennen kuin meidän kannattajakatsomo löytyy, mutta siinä se on!  Helposti se on löydettävissä!

Kyllä on tuulista!

Sen todellakin kuulee, kun tuulikello paukkuu.. Sen voimakkuuden tuntee ihan varmasti , kun menee ulos. Ei se varmaankaan ihan hirmumyrskyn lukemissa ole, mutta varmasti on myrskyisää myös  Suomessa. Kyllä se ihan kunnolla kuului! Tänään vaan on onnellinen, kun tuulisesta päivästä selviää kohtuullisen hyvin. Ja saa päivän sujumaan hyvin, se on ihan mukavaa!

Lakko lähestyy...

Kyllä, mutta aika turvallisin mielin ollaan. Tehdään asiat niinä päivinä, joina niitä voidaan tehdä, ymmärretään niitä, jotka lakkoilevat, sillä sitä pötkii melkoisen pitkälle!  Osa aloista lakkoilee vain perjantain, ainakin linja-autonkuljettajat lakkoilevat vain yhden päivän. Olen luottavaisin mielin sen suhteen,  että maanantaina pääsee taas normaalisti kulkemaan!

Kissa vieköön!

Lakko on alkamassa loppuviikosta, mutta en anna sen haitata omaa tekemistäni. Olen hyvällä mielellä, kun kaikki osuu kohdalleen ja siitä voi nauttia. Onneksi ei tarvitse mennä kansalaisopistoon toiselle puolelle kaupunkia, nyt se on sopivan matkan päässä. Näillä fiiliksillä voi ihan hyvin mennä, nyt mennään!

Ei tullut revanssia

Vaikka sitä itsekin odotti, Kärpät oli sen pienen piirun verran parempi. Toki niitä otteluita on jonkun verran vielä jäljellä,  joten kaikki on vielä mahdollista. Mutta kyllä sitä on aika luottavainen,  kun ajattelee, että on jo yli puoli runkosarjaa jo pelattuna. Olen kyllä sitä mieltä,  että kaikki on ihan mahdollista! Pitää kuitenkin muistaa se, että jääkiekkokin on peli  jossa voitetaan ja hävitään  sen olen itsekin oppinut!

Ei sitten muuta kuin...

Kärppien ja Tepsin peliä seuraamaan ja keräämään hyvää fiilistä päivään! Tänään mä vaan olen niin onnellinen siitä,kun Tepsi voitti Hifkin,  nyt pitäisi saada revanssi tappiolle Kärppiä vastaan. Tänään on se päivä! Hei meidän Tepsi!

Lakkoakin on mietitty...

No onhan sitä vähän miettinyt, mutta ei kovin paljon ainakaan vielä. Toki se vaikuttaa niin, että ihan kaikkia normaalisti tehtäviä juttuja ei pysty tekemään, mutta olen ajatellut asiaa niin, että jonkin ajan kuluttua ne pystyy taas tekemään. Ystävien näkeminen tulee myös olemaan aika haastavaa, mutta lakon jälkeen se on taas mahdollista!  Näillä mä menen tässä ja nyt!

Onhan tämä hienoa...

Kun äidin toipuminen silmäleikkauksesta on edennyt suotuisasti. Tänään minulla on taas se pitkä päivä, kun pitää olla  jo puoli yhdeksältä opistolla. Viime viikolla kurssin alkaessa olin ihan varma, etten olisi ajoissa, mutta kyllä mä olin, muistaakseni olin vähän etuajassa.  Laulaminen on mukavaa, fiilis on toivon mukaan ihan hyvä! Näillä nyt sitten mennään ja nautitaan tästä elämästä!

Nyt on parempaa!

Kun ei enää tarvitse kulkea kahden kodin väliä. Eihän se nyt mitenkään iso työ ollut, mutta kyllä se itsestäkin tuntui aika epämukavalta. Emme olleet osanneet varautua siihen, että leikkaus tulisi näin pian, mutta nyt sitä ei tarvitse sen kummemmin miettiä. Tänään on mukavaa, kun kansalaisopistolle pääsee !

Onhan tämä aivan erilaista !

Kyllä se kieltämättä vähän oudoksutti minua, kun en ollut moniin vuosiin nukkunut näin, että oman huoneen sijasta nukkuu ystävättären huoneessa. Onhan se ollut mukavaa, hyvin on ainakin ensimmäinen yö mennyt. Tällä kertaa mennään näin, kun äiti on ollut silmäleikkauksessa, lisäksi hän pelkää, että Huisku loukkaa itsensä, kun hänen sänkynsä on niin korkea eikä hän oikein pääse sinne.. Tänään on kaikki ihan hyvin!

Jännittävä monella tapaa

Sellainen tää päivä vähän on, kun on niin monta asiaa , mitä mun pitää jännittää. Tänään karaoketunti alkaa jo puoli yhdeksältä, ensimmäinen kerta, kun se alkaa näin . Eihän se mikään iso muutos sinällään ollut, mutta kieltämättä toi vähän jännitystä päivään . Äidin toiveesta olen jättänyt hänen silmäleikkauksensa pois mielestä,  hän sanoi, että ongelma on hänen, ei minun.  Kyllä nyt ihmisillä tuntuu olevan luottamus siihen, että heti ensimmäisenä torstaina ollaan puoli yhdeksältä paikan päällä!

Ensimmäinen saksan tunti

Kerroimme omasta joulun ja uudenvuoden vietosta. Opettajamme oli ensimmäistä kertaa Pohjois-Amerikassa,  kun hänen poikansa on vaihto-oppilaana Kanadassa. Kaupunki, jossa Arttu on, se on todellinen jääkiekkokaupunki, kun kyseessä on Winnipeg. Opettajamme oli ollut myös NHL-ottelua katsomassa, Winnipeg ja Boston olivat vastakkain. Hienoja kuvia, kiitos  Anne!

Muista tämä!

Loppuviikon kursseille lähtiessä pitää  nyt sitten muistaa se, että niille lähdetään aikaisemmin.  Karaokeen tuli kaikkein eniten aikaistusta, kun siihen tuli puoli tuntia aikaisempi aloitus. Italia on vähän maltillisempi, kun siihen tuli 15 minuutin aikaistus. Olen aika luottavainen sen suhteen,  että muistan nämä aiemmat lähtemiset!

Onhan se hienoa!

No on, kun on päässyt kansalaisopiston kursseja aloittamaan. Kyllä mä pidän kotona olemisesta myös, mutta kyllä tää kurssien aloittaminen on myös mukavaa.  Kyllä huomasi heti ekalla tunnilla, että laulamiseni ei kulkenut ihan niin hyvin kuin se olisi voineet kulkea, mutta ihan tyytyväinen olen!

Kirja sai uteliaaksi!

No, kyllä! Tänään sain luettua 15 sivua,  joten sivumäärä meni päälle sadan. Nyt sitä on tullut uteliaaksi, kuinka paljon ystäviä kissa saa. Saa nähdä mitä kaikkea kirja tuo mukanaan, innokkaasti taas jatkan lukemista!

Onhan se...

Aikamoistahan se on, kun olen just ehtinyt linja-autoasemalle, tulee puhelinsoitto, että olen unohtanut kukkaroni.  Ja sittenhän siinä tulee manattua sitä, kun ei  taaskaan ollut ajatus mukana.  Asperger-ihmiselle kun tuppaa helposti käymään niin, että ajatus ei aina ole mukana. Ollaan nyt ainakin vähän paremmaksi tultu , mutta aina välillä käy näin.

Yle Kääre

Vilkaisin Yle Käärettä, ei siinä mitään kovin suuria yllätyksiä ollut,  mutta jotakin pientä siinä oli. Yllättävintä oli se, että maastohiihto oli se aihe, josta olin lukenut kaikkein eniten. Se oli yllättävää sikäli,  että en ole juurikaan seurannut maastohiihtoa. Kaikki muu oli sitten vähemmän yllättävää, eniten katsomani sarjan veikkaus meni täysin nappiin!  Olin nimittäin veikannut, että talojen historiasta kertova sarja  olisi ollut se, jota olen katsonut eniten, se sieltä sitten tuli!  Eikä eniten kiinnostava genrekään ollut kovin yllättävä, se oli historia!

Ensimmäistä kertaa Forza Vilpuran mukana

Facebook heitti minulle muiston, että oli ollut loppiaisen jälkeinen ensimmäinen päivä.  Itse muistin, että olisi ollut tammikuussa 2023, myt oma muistikuva vahvistui.  Siinä oli hurjasti opeteltavaa,  kin toimintatavat olivat niin erilaiset kuin lentopallossa. Nyt olen opetellut kaiken ja pysynyt hyvin mukana, hieno juttu! Kannustaminen on mukavaa, koripalloa on hieno kannattaa!

Ei ole pakkanen näin kovin paukkunut!

En ainakaan henkilökohtaisesti muista, että olisi näin kylmää ollut! Just  jokin aika sitten katsoin ja huomasin,  että pakkasta on 25 astetta, tuollaisia lukemia mitataan harvoin. Pakkasta on toki aiemminkin ollut,  mutta ei ihan näin paljon.  Mennään nyt eteenpäin ja ollaan iloisia!

Loppiaisena vuonna 2023

Oltiin Marttilan kirkossa messussa, jossa toivotettiin koskelaiset ja marttilalaiset tervetulleiksi osaksi Salon seurakuntaa. Salon keskustasta ja Halikosta oli sankoin joukoin porukkaa liikkeellä,  bussilastillinen Salon ja Halikon alueiden luottamusihmisiä ja seurakuntalaisia oli mukana. Muurihaudassa oli vielä jouluasetelma, se oli todella upea.  Salon seurakunta sai kaksin uutta kirkkoa,  funkkistyylisen Kosken kirkon ja Marttilan kauniin puukirkon!

No onhan se hyvä mieli!

No onhan se! Tänään mä muistan sitä, kun vuosi sitten toivotettiin Kosken ja Marttilan alueiden ihmiset tervetulleiksi osaksi Salon seurakuntaa. Loppiaisaamuna keskikaupungilta ja Halikosta lähti bussilastillinen luottamushenkilöitä ja tavallisia seurakuntalaisia. Oli hyvin vahva tunne siitä, että kyllä marttilalaiset ja koskelaiset ovat osa meidän seurakuntaa. Tunne on entisestään vahvistunut vuoden aikana,  saatiin kaksi uutta aluetta seurakuntaan!

Vilppaan kannattajien matkassa

Vuoden 2023 tammikuusta asti olen olut Vilppaan kannattajaryhmän Forza Vilpuran mukana, todella hienoa on ollut! Ensin kyllä mietti kerran ja toisenkin,  mutta kun pääsi mukaan, sitä on nyt sitten sille tielle jäänyt. On ollut hienoa olla mukana, ihan  kaikkeen huuteluun en ole lähtenyt,  mukaan, koska se ei ole minun tapani olla faniporukassa mukana. En lähde mukaan tuomareiden kritisointiin, koska he tekevät työtään. Muuten voin kyllä kannustaa ja olla  mukana,,  jo se on tosi hienoa!

Toiveita tälle vuodelle

Yksi toiveista on ainakin se, että olisi mahdollisimman monta hyvää päivää. Eikä haittaa ollenkaan,  vaikka huonompiakin päiviä tulee sekaan. Sitä on jo niin tottunut siihen, että huonompiakin päiviä on, sen kyllä tietää. Mutta aika luottavainen olen sen suhteen,  että osa toiveista toteutuu,  hyvä niin! Hyvällä mielellä vuotta eteenpäin, vauhdilla se taas menee!

Vuosi 2024 liikenteeseen!

Tästä se lähtee,  toivottavasti on ihan yhtä hyvä kuin viime vuosikin oli.  Tänään on monta toivetta tähän alkaneeseen vuoteen, jää nähtäväksi,  saanko kaikki toiveet toteutettua. Toivottavasti ainakin osa toteutuisi,  se olisi mukavaa. Ihan kaikkien ei tarvitse toteutua, olen tyytyväinen,  jos jokin osa toteutuu.  Hyvää uutta vuotta!